Україна скоро може перетворитися на бразильські фавели

1 листопада 2021, 06:28
Україна сьогодні розвивається як глибоко корумпована держава, оскільки за цим стоїть правовий нігілізм і поляризація суспільства.
ДТП у Харкові, Микола Харківський
16-річний Микола Харківський влаштував скандальну ДТП у Харкові / УНІАН

За останній тиждень у Харкові сталося два резонансних ДТП з потерпілими.

На моє глибоке переконання, ця ситуація викликана сукупністю факторів.

По-перше, якісним станом українського суспільства, в якому на сьогоднішній присутній колосальний правовий нігілізм. Рівень правової культури суспільства вкрай низький, і, якщо врахувати, що Україна сьогодні розвивається як глибоко корумпована держава, то потрібно розуміти, що за цим стоїть серйозне розшарування і поляризація суспільства.

відео дня

Фактично, зараз Україна проходить по латиноамериканському типу-багаті відбудовують свої містечка, закривають себе шлагбаумами і охороною, а в деяких містах скоро почнуть і зовсім з'являтися фавели - нетрі, як у Бразилії, тому що люди живуть у злиднях, а їх борги ростуть. Ця безвихідь і формує розрив у свідомості і ставленні до багатьох питань.

Учасники цих ДТП - як правило, люди із забезпечених сімей, переповнених цинізмом. І вони, як правило, часто будучи винними, намагаються "відкупитися" (і у них це виходить). Варто згадати яскравий приклад ДТП із Зайцевою, яку також намагалися всіляко відвести від відповідальності, однак там монолітна позиція харків'ян не дозволила цьому статися і дівчина все-таки перебуває у в'язниці.

читайте такожГаняв без прав, авто на матері: у Нацполіції розповіли всі подробиці смертельної ДТП у ХарковіКоли 16-річний підліток машиною вбив 58-річного водія, його батько тут же написав і заяву про викрадення машини, стали з'являтися версії про те, що машина могла бути несправна (хоча "Інфініті" була у нього всього тиждень після реєстрації). Це все свідчить про те, що моментально починає запускатися робота чорної адвокатури, яка налагодила всі прийоми спотворення істини і працює не на закон, а проти нього, захищаючи злочинців.

Поліція відверто не справляється і багато водіїв іноді з тугою згадують колишнє ДАІ, при якому було більше порядку з огляду на те, що ДАІ в деякому роді проводило профілактику на дорогах, тоді як нинішнє покоління поліцейських - часто цинічні і малопрофесійні люди.

Виходячи з усього перерахованого вище, з боку держави ніяких зусиль немає, з боку громадськості вплинути на ситуацію можливостей дуже мало. А найсумніше в цьому те, що люди, які стоять на зупинках, пішохідних переходах - потенційні жертви і в цьому практично беззахисні. Тому що навколо носяться боліди з різними високопоставленими людьми (або які себе такими вважають). Тому колапс буде тільки наростати.

Сергій Шабовта, президент Української Асоціації професіоналів безпеки, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти