Україна поверне всі свої території раніше, ніж Росія почне виробляти "шахеди"

7 лютого 2023, 08:22
Іран не може постачати Shahed-131/136 Росії в обсягах їй необхідних для постійних ударів по Україні.
окупанти написали на дронах
Україна поверне всі свої території раніше, ніж Росія почне виробляти "шахеди", вважає Коваленко / Telegram Нєбитов

Про можливість будівництва в російській Єлабузі в Татарстані заводу з виробництва іранських дронів-камікадзе Shahed-136, потужність виробництва 6 тис. на рік, повідомляє видання The Wall Street Journal.

Тобто, ВТС (військово-технічне співробітництво) між Іраном і Росією зберігається.

Але є уточнення...

відео дня

Для початку, хочу зазначити, що нинішнє виробництво дронів Shahed-131/136 в самому Ірані становить в середньому 600 одиниць кожного типу, або 1200 одиниць на рік.

Тобто, в самому Ірані виробничі потужності недостатньо розвинені для масового, серійного виробництва Shahed-131/136.

Варто звернути увагу і на те, що Росія замовила у Ірану 1750 дронів, але на сьогоднішній день отримала тільки 2 партії, загальною чисельністю 750 одиниць. І судячи з того, що Shahed-131/136 застосовуються Росією зараз вкрай рідко, говорити про отримання нею 3 партії поки не можемо.

Тобто, Іран за 2022 рік так і не зміг підвищити своє виробництво Shahed-131/136 вище від середньомісячного показника по кожному типу - 50 одиниць.

Що ж, тепер поговоримо про розміщення цього виробництва в самій Росії, яка за 30 років не змогла реалізувати аналогічний проєкт дронів-камікадзе.

Отже, країна, яка не змогла реалізувати у себе проєкт дронів-камікадзе, буде виробляти ці дрони за ліцензією країни, що їх створила, але яка не здатна їх збирати в кількості більшій за тисячу з копійками на рік... Чи не здається вам, що тут є якийсь дисонанс?

Ще один дуже цікавий момент. Виробнича лінія буде запускатися з урахуванням контракту на 1750 дронів і в яких осяжних термінах? Адже Іран може закрити контракт вже в липні-серпні щодо поставок, а виробнича лінія в рф навряд чи запуститься до цього терміну.

Таким чином, Росія або змушена буде замовляти у Ірану ще одну партію, або йти в ще більший простій щодо застосування Shahed-131/136 ніж зараз.

Цікавий момент стосується того, на якій стадії будуть бойові дії в Україні, коли виробничу лінію в Росії запустять.

Адже все може вийти так, що Росія запустить виробництво Shahed-131/136 тоді, коли Україна поверне всі свої території згідно з кордонами 1991.

І ось це ось все вищевикладене до чого і навіщо? Та, мабуть, до того, щоб вказати на ірано-російську неспроможність.

Іран не може постачати Shahed-131/136 Росії в обсягах їй необхідних для постійних ударів по Україні. Виробництво так само не зможуть запустити швидко в Росії і навряд чи воно зможе видавати 6 тисяч дронів на рік. 600 - так, і то, навіть щодо цієї цифри у мене є сумніви.

Але, важливо те, що тепер стає зрозумілим, чому Росія готова продавати Ірану Су-35 і ЗРС С-400. Це підкуп лояльності Тегерана в питанні відкриття виробництва Shahed-131/136 в Росії.

Що ж, шлюбні танці немічної жаби і гадюки. Кумедне видовище. І так, Єлабуга знаходиться на відстані 1 тис. км від кордону з Україною. Це прямо таки виклик.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти