Україна впритул наблизилася до того, щоб забрати собі "скарбничку" Кремля

19 березня 2022, 08:27
За кордоном зберігаються мільярди російських грошей, заморожених через агресію. Україна має всі шанси їх отримати, але це потрібно зробити законно.
Україна
Україна повинна відновити країну на заздрість Росії / Фото Reuters

Україна потужно наблизилася до того, щоб забрати собі сотні мільярдів доларів з кубушки Кремля.

ООН офіційно визнав, що Україна не обстрілювала сама себе. Все це вигадки російської пропаганди, яка тепер відправляється слідом за російським кораблем.

Рішення ООН відкриває пряму дорогу до того, щоб забрати гроші і майно РФ, на які накладено арешт.

відео дня

Науковою мовою, нас чекають резерви Центробанку Росії: з $640 млрд заморожені більше $300 млрд.

Але це не все. У перспективі можливо забрати на відновлення України:

  • Гроші Фонду національного добробуту РФ. Всього там 364,6 млн рублів, з них можна спробувати дотягнутися до €38,56 млрд, $4,19 млрд, 600,3 млрд японських ієн, 226,72 млрд китайських юанів і 405,708 тонн золота в безготівковій формі (депозити в золоті);
  • Особисті гроші перших осіб Росії. Особливо приємно буде забрати гроші Путіна, Сечіна, Шойгу, Медведєва, Колокольцева, Лаврова, всього складу Ради Федерації;
  • Гроші російських олігархів.

Тільки в Швейцарії зберігається $213 мільярдів багатих росіян. Напевно можна вилучити частину грошей на відновлення України.

Ну і звичайно, ми претендуємо на нові гроші Росії. Цілком можливо, світ продовжить купувати російські енергоносії - але на особливих умовах, щоб левова частка грошей автоматично вилучалася на користь України. Показово, публічно, безжально.

Разом, вийде гігантська скарбничка в сотні мільярдів доларів. Ці гроші можна і потрібно забрати на розвиток України.

Але! Важливо зробити це за законом. По-перше, щоб весь світ переконався: в сучасному світі агресія карається. По-друге, щоб ні в однієї людини не виникло приводу сказати, що їх пограбували по беззаконню. Росіяни - не в рахунок, нехай тепер говорять що завгодно, у себе в задзеркаллі.

Для цього потрібні суди: ООН, в Гаазі, в Україні. Для цього потрібна доказова база. Якраз її зараз ми збираємо. Знищені Маріуполь і Харків, зруйновані Чернігів і Буча - все це мільярди на користь України. На жаль, ніякі гроші не здатні виправдати смерті українських дітей, обстріляних біженців і геноцид українців. Нехай все це лише додасть нам рішучості.

читайте такожВійна вже програна Росією, і питання часу, коли Путін це визнаєНа "кубушку" Кремля претендує не тільки Україна. Нещодавно Штати дозволили зробити виплату за євробондами РФ із заморожених грошей. Так буде і далі. Частина грошей піде на користь миру, в тому числі на продовольчі програми - адже через війну в світі різко подорожчають продукти харчування. Так що Україна повинна боротися за кожен мільярд.

Ми зобов'язані побудувати Європу в найкоротші терміни. Зобов'язані налагодити виробництво власної зброї. Зобов'язані створити мільйони робочих місць. Росіяни повинні бачити по сусідству квітучу Україну-і заздрити, і біснуватися.

Згадую 2014 рік, коли постмайданні турчинови-порошенки-махніцькі просили вилучення грошей Януковича і його оточення. Банально набили кишені і дали злочинцям піти. Абсолютно неприпустимо, щоб це повторилося. І не повториться-впевнений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти