Україні більше не потрібні жодні автономії

25 жовтня 2022, 19:30
Україна повинна припинити всі наміри з приводу автономій. В рамках децентралізації у місцевої влади достатньо повноважень, щоб відчувати себе добре.
Крим, Україна
Україні більше не потрібні ніякі автономії, вважає Юрій Романенко / УНІАН

Чубаров на Кримській платформі заявив, що Україна повинна переформатувати Конституцію і в Криму повинна з'явитися кримсько-татарська автономія.

У зв'язку з цим я хочу сказати, що головний урок, який дала ця війна, полягає в тому, що Україні більше не потрібні жодні автономії. Після війни у Криму не повинно бути ніякої автономії. Тому що сепаратизм в Криму виростав з його особливого статусу.

Друге, всі народи в Україні повинні бути рівні. Тим більше, що у кримських татар більше ніж у інших прав. Їхній статус зафіксований в якості корінного народу. Тобто вони вже в більш привілейованому становищі, ніж угорці, румуни чи болгари.

відео дня

Тому якщо ми після війни не хочемо потонути в срачі з приводу того, чому одні мають більше прав, ніж інші, то ми і не повинні своїми руками створювати базу для розколів і конфліктів в наступні десятиліття.

Третє, кримські татари не мають особливих підстав на автономію. Їх внесок у відстоювання незалежності України не перевищує внесок інших народів. Вони відстоюють свою незалежність і ця мета позначена в програмних документах Меджлісу.

Тому ми відразу повинні виходити з того, що створюючи будь-яку автономію, ми повторюємо помилку 90-х і через декілька десятиліть отримаємо нову проблему. Тільки тепер уже у відносинах з Туреччиною.

Тому Україна повинна припинити всі наміри з приводу будь-яких автономій. В рамках децентралізації у місцевої влади достатньо повноважень, щоб відчувати себе добре. А з урахуванням закону про корінні народи, кримські татари взагалі в шоколаді, щоб не відчувати себе якимись ущемленими.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти