Україні більше не потрібні зернові угоди - потрібно топити і трощити

5 серпня 2023, 22:20
Україні не треба ніяких угод на зараз. Потрібно клепати дрони десятками і сотнями, покращувати їх, посилювати і — довбати, топити, трощити.
Путін дрон
Кремль поки не знає, як реагувати на морську блокаду / Колаж: Главред, скріншоти

Кремль дуже стривожений ситуацією з морською торгівлею / війною. Після української заяви про закриття російських портів з'явилася реальна загроза припинення половини нафтового експорту РФ: з такими ризиками возити нафту з Новоросійська ніхто не стане.

Москва не була готова до такого кроку з боку Києва і абсолютно не знає, як і чим на нього відповісти. Поки варіанти не блищать оригінальністю: Медведєв, накативши, запропонував влаштувати якусь екологічну катастрофу в Західній Україні. Оглядач Бовт каже, що морська блокада — привід для ядерного удару, багато Z-каналів приречено пишуть, що Путіну доведеться просити Сунака і Байдена "урезонити" Зеленського.

відео дня

Цікаво, що почали звучати голоси з пропозицією повернутися до зернової угоди, так як з нею, як з'ясовується, набагато краще, ніж без неї. Але спікери тут з гіркотою визнають: повернення до неї буде публічним приниженням для Путіна, тому навряд чи…

Я ж думаю, що Україні не треба ніяких угод на зараз. Потрібно клепати дрони десятками і сотнями, покращувати їх, посилювати і — довбати, топити, трощити військові кораблі, танкери, нафтову інфраструктуру, Керченський міст. Не звертати уваги на заклики до переговорів і мовчки продовжувати бити. Таку мову Путін чудово розуміє і скоро буде змушений піти на "непрості кроки" і "жести доброї волі".

Результат такого "діалогу" перевершить всі очікування.

Хто такий Іван Яковина

Народився в Москві, в районі Сокольники, жив там до трьох років. Має українське коріння, предки походять з міста Самбір На Львівщині. З батьками часто переїжджав з міста в місто, проживав в Підмосков'ї, Кишиневі, Санкт-Петербурзі. Навчався в 11 школах.

Закінчив Московський лінгвістичний університет, за фахом — арабіст.

З 2010 року працював у Києві, писав для сайту "Лента.ру". Після рейдерського захоплення видання у 2014 переїхав до України.

Працює журналістом і політичним оглядачем журналу "НВ" (Київ), пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти