Україні потрібні не переговори, а перемога над Росією

8 травня 2022, 09:18
Війна перейшла в стадію виснажливої затяжної. Перемога стає схожою на лінію горизонту, яка весь час відсувається від нас.
війна, українські військові
Переговори і перемир'я з Росією Україні в найближчій перспективі не світять / Фото Reuters

Вже два з половиною місяці як життя кожного українця і сім'ї в одну ніч перевернула війна. Дні тижня злилися в один довгий нескінченний день, кінця якому не видно. Українці абсолютно переконані, що добро переможе зло. Що Україна переможе. Почуття невідворотності перемоги міцніє з кожним днем і має для цього всі підстави. Особливо після нашої перемоги в першій фазі війни і створення міжнародної анти-путінської коаліції. Закріплено результат програмою Ленд Лізу та потужними потоками сучасного озброєння країн НАТО в Україну.

Українське суспільство і політичне керівництво держави як ніколи єдині в думці, що нам мир на переговорах ціною капітуляції, втрати суверенітету, земель і територіальної цілісності - не потрібен.

Однак серйозною проблемою є те, що війна йде на території України, руйнуються наші будинки, села і великі міста. Руйнується інфраструктура країни і виробничі підприємства. Гинуть тисячі цивільних людей, включаючи дітей. Україна занурена в нескінченну трагедію і горе, про яке ми чуємо і бачимо його щодня. Українці живуть в атмосфері постійного страху. Особливо турбують ракетні обстріли міст. У громадських місцях часто доводиться чути "ми перед сном не знаємо або вранці прокинемося". Життя перетворилося на гру орлянку з долею.

відео дня

Переговори і перемир'я з мордором нам в найближчій перспективі не світять. Традиція російської дипломатичної школи використовувати переговори виключно як спосіб обману, маніакальне бажання Путіна знищити Україну і українців суперечить нашому бажанню жити у своїй суверенній країні. Тут немає місця для компромісу, який можливо досягти на переговорах для укладення миру.

Тому в України не існує альтернативи перемозі над ворогом. Війна перейшла в стадію виснажливої затяжної. Перемога стає схожою на лінію горизонту, яка весь час відсувається від нас. Значить ракетні обстріли будуть продовжені невизначений час. Триватимуть руйнування будинків і міст, смерті серед цивільного населення.

Не було б так прикро, якби в світі не існувало коштів уникнути цього. Україна вже два місяці просить у наших партнерів "закрити небо". Щоб не прилітали смертоносні ракети і бомби. Щоб зберегти життя людей і дітей, будинки і міста. Але закривати небо над Україною наші партнери поки відмовляються. Україна просить "дайте нам необхідне для захисту неба озброєння, яке у вас є". Теж ми його поки не отримали. Вашингтон і країни НАТО в цьому питанні вкрай інертні, повільні. А це весь час, втрата якого коштує Україні тисячі життів і руйнування країни.

читайте такожСамі напросилися: Чому Україна виграє в атаці на армію РФПрийнятий закон "Про Ленд ліз Україні" значно розширює можливості і асортимент озброєння, яке партнери по коаліції можуть поставляти Україні. Сучасні комплекси ППО і ПРО США, авіація - в змозі "закрити небо" над Україною. Ленд ліз дозволяє нашій державі отримати такі комплекси. Доводиться чути в якості відмовок американців: у вас немає навчених фахівців, які змогли б працювати на комплексах Patriot; вам треба хоча б рік навчатися, щоб використовувати Patriot для захисту неба.

Коли є бажання щось зробити, то знаходять спосіб. Коли його немає, то знаходять причину. Цілком реально і Patriot поставити в Україну в найкоротші терміни, і укомплектувати їх екіпажем американських спеців, найнятих за контрактом. Поки протягом року українські військові будуть рік навчатися, небо над Україною буде надійно закрито. Що врятує тисячі життів українців і захистить від руйнування наші будинки і міста. Збереже Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти