В України попереду битва не тільки за Донбас, але і за весь південь

28 квітня 2022, 11:45оновлено 28 квітня 2022, 13:33
Захопити побільше територій, а потім провести на них псевдореферендуми, як це було в 2014-му з Кримом - єдиний варіант для Путіна "зберегти обличчя".
Маріуполь, війна
Окупанти не залишають спроб захопити Маріуполь і готує його до "приєднання" до РФ / Reuters

Почитав пабліки Маріуполя.

Останні новини - місцевий гауляйтер Іванющенко обіцяє маріупольцям, що місто приєднають не до "ДНР", а до Ростовської області.

Місцеві пишуть, що дітей вже змушують підписувати в школах зошити "Маріуполь, Ростовська область". Всього їх дві залишилося цілих на все місто.

відео дня

З одного боку, може здатися, що чергова пропагандистська дичина а-ля 2014-й. Коли перед "референдумом" 11 травня людям в Донецькій області обіцяли, що все буде як в Криму і область приєднають до РФ. І люди вірили. А багато хто просто не розумів, за що голосували.

До чого це я.

Путлер, після програшу битви за Київ, запевняє, що мета "спецоперації" - вихід на кордони Донецької та Луганської областей.

Здавалося б, для цього і потрібно взяти Маріуполь. Ну і коридор до Криму, природно.

Ще один маркер - зараз йдуть вкиди навіть на рівні депутатів Держдуми про перейменування Криму на Таврійську губернію. Після "референдуму" в Херсонській області та приєднання окупованих територій до РФ.

Тож цілком допускаю, що всі ці чутки про створення " ХНР " - лише відволікаючий маневр.

І після проведення імітації голосування в середині травня (за останніми даними), Маріуполь можуть дійсно "приєднати" до Ростовської області, а Херсон з прилеглими територіями - до Криму.

По-перше, ті ж маріупольці, навіть "упороті ватники" і колаборанти, за 8 років надивилися і наслухалися історій від ближніх родичів про принади життя в "ДНР". І вже точно не горіли бажанням повторити долю дурних донеччан-пенсіонерів (а саме вони склали кістяк тих, хто побіг на "референдуми"), які мріяли про російські пенсії і повернення молодості під пісні Кобзона.

Тим більше-після тотального руйнування міста, знищення їх осель, втрати засобів до існування і роботи. Навіть самі недалекі розуміють, що на відновлення міста з попелу підуть роки, якщо не десятиліття.

Особливо в реаліях "ДНР", де життєвий рівень, зарплати і пенсії істотно поступалися українським. Тим більше в Маріуполі, який став "вітриною" підконтрольного Україні Донбасу.

читайте такожОстанній резерв Путіна: чому Росії конче потрібно втягнути Придністров'я у війну проти УкраїниІ ніякі байки гауляйтерів про "солодке життя" в "республіці" після "звільнення" їх не влаштують.

Якщо в Донецьку, Горлівці і менших містах (чим менше населений пункт - тим все сумніше), не налагодили за 8 років нормальне життя і тим більше не відновили зруйновану інфраструктуру (при набагато меншій втраті), то що вже говорити про Маріуполь, який ра**исти стерли з лиця землі.

І зараз продовжують знищувати містоутворююче підприємство - "Азовсталь", яке простіше буде заново побудувати, ніж відновити.

Тобто ніякої роботи для решти в місті більше 100 тисяч жителів не буде.

А ось для колаборантів і "мовчазної заляканої більшості"після того терору, яким зараз займаються окупанти, приєднання до РФ може хоч якось"проканати".

Природно, з обіцянками російських пенсій і зарплат, яких вони наслухалися від скабєєвих та іншої пропагандистської швалі. Адже дивилися і слухали багато - факт.

По-друге, і це головне, путлер прекрасно усвідомлює, що єдиний навіть теоретичний шлях утримати знову окуповані території в середньостроковій перспективі - це їх анексія за моделлю Криму.

Інакше рано чи пізно ЗСУ, отримавши серйозне підкріплення в озброєнні, включаючи авіацію (вже йдуть розмови про це), обов'язково їх відвоює після контрнаступу. І досить швидко. Адже ресурси ра**истської армії тануть з кожним днем, а ми отримуємо новітні зразки озброєнь.

І годинник цокає все швидше.

Захід уже остаточно визначився. Так що постаратися якомога швидше захопити побільше територій, а потім провести там псевдореферендуми і моментально "приєднати", внесенням поправок до "конституції", як це було в 2014-му з Кримом - єдиний варіант для путлера хоч якось "зберегти обличчя" перед путіноїдами і верхівкою своєї зграї.

Тому невипадково путлер у зверненні до "законодавчих зборів" у черговий раз махав "ядерною дубиною" перед Заходом.

читайте такожУ російсько-українській війні стався перелом: світ вирішив спільно мочити Росію в сортиріЗ цим же і пов'язана заява Рєзнікова про те, що попереду нас чекають дуже складні кілька тижнів. З цим же пов'язано і розгойдування ситуації в Придністров'ї.

Реальна мета путлера - пробити коридор в Придністров'я і відрізати Україну від виходу до моря. І невипадково зросли удари по всій території України останнім часом, щоб не допустити перекидання підкріплення на південь.

Так що потрібно приготуватися не тільки до вирішальної битви за Донбас, яка вже триває, але і за весь південь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти