Український виборець не любить правильних хлопчиків

8 жовтня 2021, 08:07оновлено 8 жовтня 2021, 15:31
Після звільнення Разумков є привабливим об'єктом для політичних інвестицій. Але президентські амбіції екс-спікера важливо підкріплювати діями.
Дмитро Разумков
Екс-спікер Дмитро Разумков натякнув на подальшу політичну кар'єру / УНІАН

Екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, якого напередодні звільнили народні депутати, натякнув на те, що в майбутньому може балотуватися у президенти.

Зрозуміло, що зараз у нього ще далеко не ті позиції, з якими можна стартувати на виборах президента. А судячи з його вивіреного виступу, він добре підготувався і явно не збирається поповнювати ескадрилью збитих льотчиків.

Однак дуже часто буває так, що стається не так, як бажалося. Український виборець не любить правильних хлопчиків, має бути харизма, оскільки українська політика - лідерська. Поки він є привабливим об'єктом для політичних інвестицій - з нього можуть зробити "точку збору" опозиції проти Зеленського, але цього все ще замало, щоб говорити про шанси стати президентом.

відео дня

Серйозність його намірів визначиться, якщо він зуміє сформувати депутатську групу і знайти хоча б 17 однодумців у Верховній Раді - поки це певна інтрига. Якщо у нього цього не вийде, то і далі буде те ж саме - він буде гостем на ефірах, але потихеньку може скотитися до долі інших спікерів, які мали великі політичні амбіції і для яких крісло спікера виявилося найвищою точкою політичної кар'єри.

Якщо ж Разумков зважиться приєднатися до супротивників Зеленського, то це, швидше, зіграє йому "в мінус". Справа в тому, що він може виявитися зручною ширмою для старих політиків. Але антирейтинг Порошенка нікуди не зник, і у випадку його з Разумковим для останнього це буде репутаційним знищенням. Так само, як і будь-які публічні союзи зі старими політиками.

читайте також"Слуги народу" озвучили головні причини відставки РазумковаОднозначно, після звільнення Разумкова, робота Ради прискориться. Але ми повинні усвідомлювати, що в цьому варіанті ми отримуємо суперпрезидентську республіку, де у Верховної Ради буде суто технічна функція. А те, що було восени 2019 року, коли парламент показав небачені раніше темпи роботи, здасться "квіточками".

Після цього програма максимум мала увінчатися 226 голосами за відставку Разумкова. Трохи не дотягли, але з точки команди президента, з'їздили не дарма - фронда притихла, а з вагаються попрацювали. І це - показник того, що якщо президент чогось хоче, то він цього досягає.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор", спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти