Українському "совку" пора прощатися з мріями про "порядок, як в Лукашенка"

3 червня 2021, 19:57оновлено 3 червня 2021, 20:57
Лукашенко десятиріччями подобався мільйонам українців, а його режим вважався за найкращий взірець того, як потрібно керувати державою.
Українському 'совку' пора прощатися з мріями про 'порядок, як в Лукашенка'
Лукашенко для багатьох українців відповідає моделі "ідеального правителя" / Reuters

Олександр Лукашенко запрошує до Мінська правителів з так званої Луганської народної республіки для того, щоб вони разом із білоруськими силовиками мали можливість познущатися над опозиціонером Романом Протасевичем, якого захопили у Мінську після піратського викрадення літака ірландської авіакомпанії Ryanair.

Це така ганьба, що її навіть важко коментувати серйозно. Лукашенко, який вважає себе президентом суверенної держави запрошує до білоруської столиці слідчих з утворення, яке ніким не визнається в якості суб'єкта міжнародного права. Взагалі ніким, навіть РФ, яка окупувала окремі райони Донецької і Луганської областей.

читайте такожЛукашенко визнав "республіки" на Донбасі: у Кравчука заявили про втрату Мінськом нейтралітетуЛукашенко, який вважає, що дотримується закону, запрошує допитувати громадянина Республіки Білорусь людей, які, згідно із всіма юридичними нормами, не є не те що слідчими, а взагалі ніким не є - просто звичайнісінькими бандитами, які привласнили функції працівників правоохоронних органів.

На окупованих РФ територіях Донецької і Луганської областей немає ніяких правоохоронних органів, немає ніяких держструктур - є просто окупаційні адміністрації, працівники яких отримують прямі вказівки від окупантів з російських спецслужб. Однак ніякими юридичними нормами це не регулюється.

Можна запитати, а коли Лукашенко взагалі таким став? Що з ним сталося? Може, він просто мститься Україні за те, що наша держава приєдналася до санкцій ЄС, заборонила білоруським авіакомпаніям здійснювати рейси в Україну і не дозволяє тепер використовувати повітряний простір РБ для прольотів українських авіаційних компаній? Звичайно, ні.

Лукашенко був таким завжди - з 1994 року. Так, він прийшов до влади, використовуючи гасла боротьби з корупцією, адже це улюблені гасла російських спецслужб і популістів на пострадянському просторі - вони завжди під цими гаслами приходять до влади, щоб встановити диктатуру. Під цими гаслами приходив до влади не тільки Олександр Лукашенко - обіцяв боротися з олігархами і Володимир Путін. Ну і в нас, в Україні, ви самі бачите, що відбувалось і відбувається. Однак, запам'ятався своїм співвітчизника Лукашенко зовсім не тим, що він боровся з корупцією, а тим, що займався політичними вбивствами своїх політичних опонентів, які зникли у невідомому напрямку, і досі ніхто не може зрозуміти, що з ними сталося.

читайте такожВідкриття рейсів Белавіа до Криму: Київ пригрозив Лукашенку ГаагоюІ це не інформація з білоруських опозиційних джерел - про це можна дізнатися із документальних фільмів, які були продемонстровані на російському телебаченні тоді, коли Володимир Путін не знаходив спільної мови з Олександром Лукашенком. Саме тоді і росіяни, і білоруси дізналися про те, що в Білорусі є справжні ескадрони смерті, і що руки їхнього білоруського правителя - давно в крові, ще з 90-х років. Саме тому Лукашенко завжди був під санкціями цивілізованого світу.

Це тут, в Україні, існувала ілюзія, що цей професійний кат є гарантом української безпеки. Це тут, в Україні, величезна кількість наших з вами співвітчизників завжди бажали, щоб керівником в нашій країні був такий, як Лукашенко. Їм вбивств було мало за часів Сталіна - не напилися крові, хотіли ще. Ну і, звичайно, хотіли "порядку".

Адже вбивства і чисті вулиці - це мрія будь-якого справжнього "совка". І Лукашенко відповідає цій моделі на всі 100%. Тому український совок весь час ходить і шукає, хто з українських політиків може бути схожий на цього вбивцю і ката.

Тепер якось незручно виходить - цей вбивця і кат запрошує інших вбивць і катів, щоб вони взяли участь у допиті людини, яка висвітлювала інформацію на захист територіальної цілісності України від цих самих вбивць і катів, від російських спецслужб та їхніх бандитів-найманців.

Тепер цей вбивця і кат обговорює з Володимиром Путіним можливість прямих рейсів білоруських авіакомпаній до окупованого Криму. Як бачимо, він готовий визнати і анексію Криму, і навіть окупацію Донбасу. Готовий співпрацювати навіть з окупаційними адміністраціями - тільки щоб сподобатися Кремлю і продовжувати отримувати якісь гроші, щоб продовжувати грабувати Білорусь і знущатися над білоруським народом.

Ось така людина десятиріччями подобалася мільйонам українців. Ось такий режим вважався тут за найкращий взірець того, як потрібно керувати державою. Думаю, що багатьом людям, які вважали Лукашенка таким-собі взірцем правильного керування і порядку, які розповідали своїм знайомим, які чудові у Білорусі дороги, варто замислитися над власним психічним здоров'ям і моральністю.

А таких зрад з боку Лукашенка буде ще чимало.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти