Україну чекає декілька хвиль масованих комбінованих ракетно-дронових атак

2 січня 2024, 19:10
Маємо очікувати ще одну, максимум три подібних комбінованих атаки у найближчі пару тижнів.
Україну чекає декілька хвиль масованих комбінованих ракетно-дронових атак
Київ / Фото: ДСНС, КМВА

Розклад щодо атак з повітря.

Справджується мій передноворічний прогноз, що Україну чекає декілька хвиль масованих комбінованих ракетно-дронових атак.

В осені ворог накопичував ракети, яких він виробляє, по різних оцінках, від 200 до 300 на місяць — це сумарно всіх типів (санкції — ау!). "Шахедів" недоімперія виробляє приблизно 500 на місяць. Аналогічне озброєння, що, як звітують наші можновладці, "запущено у серію", не співставно ні по кількості, ні по бойовій потужності. Будемо сподіватися, поки що.

відео дня

Щоб завдати нам найбільшої шкоди, ворог чекав холодів. Не витримав і ударив завчасно. Є влучання, жертви і руйнування. Навіть над Києвом вдається збити не всі ракети. Зокрема, один-два "Кинджала" за атаку таки проходять, а ворог використовує максимально можливу для нього кількість одночасних пусків цих ракет — 12. Саме тому у столиці тільки завершили розбирання завалів з великою кількістю жертв, спричинених ще до Нового року.

Але нічого справді критичного вражено не було. Ані у країні, ані у столиці.

Маємо очікувати ще одну, максимум три подібних комбінованих атаки у найближчі пару тижнів. Потім ворог змушений буде знов перейти до періоду накопичення ракет та безпілотників, і атаки стануть рідкішими.

У лютому зазвичай холодно, на цей час можна прогнозувати ще один пік ворожої терористичної активності.

Фактично, питання у тому, чи достатньо у нас зенітних ракет, щоб збивати ворожі. Але відповідь на це життєво (в прямому сенсі) важливе питання може дати лише бойова практика.

Надходження в Україну НАТІвських винищувачів посилить нашу ППО-ПРО, в першу чергу, в тих регіонах, де наземних зенітних комплексів ще недостатньо. Але дві, навіть три ескадрильї F-16 не дозволять перехоплювати ворожі літаки ще до запусків ракет. Для цього їх потрібно значно більше. І з можливістю діяти над територією недоімперії.

Тобто, нічого особливо райдужного повідомити не можу. Але як є. Витримаємо і переможемо!

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти