Втома від війни? Ні, щось інше

16 жовтня 2023, 06:22
Так, нам всім це нереально набридло, але ми не можемо переключити канал, чи поїхати в інше місце.
Втома від війни? Ні, щось інше
Українці не мають права "втомлюватися" від війни / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Західні друзі постійно питають чи втомились ми від війни. І от я задумався про це. Що значить втома від війни? Мабуть втома від війни - це коли ти читаєш чи дивишся новини про якусь далеку війну, втомлюєшся і виключаєш. Наприклад, у нас в українців могла б бути втома від війни в Сирії. Але чи може бути в нас втома від нашої війни?

І я завжди відповідаю, що у нас немає вибору втомитись. Так, нам всім це нереально набридло, але ми не можемо переключити канал, чи поїхати в інше місце. Зрештою, я зловив себе на думці, що часто чую "за...ло" все це, але не чую знаєш, я втомився піду геть, зміню сферу діяльності тощо. Бо нам немає куди йти.

відео дня

Натомість я бачу не втому, а бачу звикання до війни. Щодня ми рутинно читаємо про десятки загиблих наших воїнів і мирних мешканців, чекаємо на нічний звіт ППО. Діти ходять в школи з бомбосховищами. Всі намагаються встигнути доїхати до комендантської години. На вихідні люди гуляють в парках і ресторанах. Торгові центри відновили свою роботу, кінотеатри і театри наповнюються. Спокійно, без істерики готуємося до чергової тяжкої зими, купляюючи генератори, акумулятори тощо. Військові почали йти у повноцінні відпустки, відвідуючи свої родини закордоном.

Ми не втомлюємося, ми звикаємо. В цьому немає нічого поганого. У нас немає вибору в цій війні. Ми маємо воювати до перемоги, оскільки вже заплатили велику ціну, і поразка знецінить нашу жертву.

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів – політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині – боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти