В чому "План української перемоги"?

31 серпня 2024, 19:10
682
Зовсім на голову не налазить дурна публічна дискусія стосовно загибелі пілота та втраченого F-16.
Владимир Путин, развал России, Александр Кочетков
Олександр Кочетков про план перемоги / Колаж Главред, фото depositphotos.com/ua, Главред

Останнім часом пишу мало. Бо багато чого не розумію. Що характерно, не я один такий.

Не розумію, чому "План української перемоги", в першу чергу, переможну мету війни, наші очільники хочуть обговорювати не з українцями, яким план виконувати ціною своїх життів і страждань, а з американськими політиками, які навіть зброю нам забороняють використовувати на повну? Так воно не спрацює.

Намагаюся зрозуміти, але не виходить: а що ЗСУ і досі роблять у Курський області, якщо наш наступ там фактично зупинений, а от ворожий наступ у Донецькій області тільки набирає обертів? Певний успіх курської операції як раз і полягав у її непередбачуваності і динамічності. Якщо втратити динаміку — гарантовані проблеми.

відео дня

Зовсім на голову не налазить дурна публічна дискусія стосовно загибелі пілота та втраченого F-16. Бо по уламках літака відразу зрозуміло, що стало причиною: "дружній вогонь" чи помилка керування. Треба просто сказати правду та рухатися далі, бо це війна. До речі, на жаль, були випадки, коли наш МіГ-29 атакував крилату ракету або "шахед", пілот помилявся і надто зближувався з ціллю, у результаті чого літак потрапляв у хмару уламків, що призводило до трагічних наслідків.

Не розумію раптову лавину повідомлень про українську "диво-зброю" з неможливими характеристиками: то фантастична ракета-дрон, то балістична ракета краще "Атакамса" з "Іскандером" разом. Єдине раціональне пояснення, що це штучний "туман війни", який має приховати використання західної далекобійної зброї по історичних територіях рф. Але це надто позитивна версія, щоб у неї повірити без фактичних підтверджень з фронту.

Нерозуміння переходить у розпач, коли наприкінці третього року війни бачу, як волонтери збирають гроші не на якісь смаколики чи побутові речі для бійців, а на зброю — дрони, РЕБ, транспорт. Це ж фактично вирок нашій державній системі виробництва та закупівлі зброї! Саме державні структури повинні аналізувати бойове застосування, формулювати випереджаючи вимоги для виробників і випускати або закуповувати все, що необхідне. Бо чим масовіше, тим дешевше. Але замість цього маємо більшу, ніж у мирні часи, бюрократію, непрофесіоналізм, який межує з диверсією, і корупційні ознаки на кожному етапі. Волонтерство дещо маскує проблему, але не здатне її вирішити.

А найбільше не розумію, на що, власне, розраховує наша влада? Нема навіть намагань виправити кричущу несправедливість, яка є головним стримуючим фактором і у мобілізації, і загалом у переводі країни "на воєнні рейки". А тоді що? "Паляниця" влучить у Кремль, і путін капітулює? Чи Байден раптом прокинеться і пригрозить зрівняти Москву "Томагавками" аж до того первинного болота, звідки походить Московія?

Звісно, влада вважає головною умовою перемоги, що українське суспільство стисне зуби, затулить рота і почне мовчки виконувати будь-які накази з ОП. Але ж так не буде. А ось це як раз є чітко зрозумілим.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти