В історії України не було і не буде такої події, як Іловайськ

30 серпня 2021, 19:30оновлено 30 серпня 2021, 20:51
На одного з тих, хто пройшов Іловайську трагеді, були подані документи на присвоєння звання Героя України. Але Порошенко їх не підписав.
Іловайськ
Порошенко говорив, що в історії України не було і не буде такої події, як Іловайськ/ соцмережі

Порохолюби періодично міркують, що я нещадно критикую Петра Порошенка тому, що у нас з ним був конфлікт у минулому — ну, мовляв, він не захотів зі мною працювати як з політтехнологом. Насправді було якраз навпаки, але щось на зразок конфлікту дійсно було. Рівно сім років тому.

Так склалося, що у мене була правдива інформація про те, що відбувається в Іловайську і навколо нього. І я (далеко не один я!) писав доповідні записки на ім'я президента Порошенка: спочатку про виведення наших військ з Іловайська, щоб уникнути оточення. Потім про підтримку прориву наших оточених частин. Передавав ці записки через людей з найближчого оточення ПАПа - тобто, напевно доходили. І - нуль реакції.

Потім мої хороші знайомі - волонтери влаштували мітинг під АП і таки прорвалися до Порошенка на імпровізований прийом. І він їм цілком серйозно втирав, що все за планом, що на допомогу оточеним поспішають наші війська, щоб відкинути сили "ДНР-ЛНР". А з росіянами все домовлено про їх невтручання…

відео дня

Коли вихід наших військ, які багато в чому складаються з добробатів, перетворився на розстріл з боку росіян, і ніхто з наших воєначальників за це не був покараний, я зрозумів, що у Порошенка дійсно все йшло за планом.

Тим самим планом (вірити в який дуже не хотілося) про згортання добровольчого і волонтерського руху, який обговорювався ще у Відні, під час торгів про заняття ПАПом посади президента України. І який, без сумніву, був схвалений керівництвом РФ.

І вишенька на отруєному торті: на одного з тих, хто пройшов Іловайську трагедію, мого давнього товариша, були подані документи на присвоєння звання Героя України. Але Порошенко їх не підписав.

читайте такожТрагедія Іловайська показала, що Путін готовий піти на що завгодноА оскільки він особисто знав цю людину, то вважав за необхідне прокоментувати це своє непідписання: "Передайте йому, що в історії України не було і не буде такої події, як Іловайськ". Відповідно, глава АП передав.

Відтоді патріота і державного діяча Петра Порошенка для мене не існує. Є тільки лицемірний жорстокий цинічний тимчасовець, який повинен бути покараний за всі свої діяння за законом.

А Іловайськ в нашій історії був і залишиться. Сподіваюся, що як гіркий урок, який не вимагає повторення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти