У наступ на Авдіївку попруть маршові батальйони

27 жовтня 2023, 06:10
Те, що ми побачимо найближчим часом в районі Авдіївки, вже не буде схоже з тим, що ми бачили 10 жовтня.
Авдіївка, ВСУ
Авдіївка / Колаж: Главред, фото: facebook.com/zhebrivskyi, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Авдіївка ... ситуація екстраполюється.

Отже, підтверджується, що російське командування розпочало процес перекидання підрозділів зі складу 2-ї та 41-ї ОВА з Луганської області під Авдіївку.

Раніше, після провалу першої хвилі наступу, за яку відповідали підрозділи 1АК, а так 20-й і 150-й МСД зі складу 8-ї ОВА, під Авдіївку була перекинута 21-а ОМСБр зі складу 2-ї ОВА. Після відсутності серйозних результатів почався процес переміщення 15-ї і 30-ї ОМСБр.

відео дня

Нещодавно російське командування відправило на Авдіївський терикон взвод суїцидників, бойовим завданням яких було встановлення палиці з ганчіркою, як символ контролю РОВ над об'єктом. Завдання вони виконали, але контролю над териконом як не було, так і немає. Терикон зараз - сіра зона.

Все, що РОВ на даному об'єкті вдалося, так це по північно-східній частині піднятися і поставити символ лишехромосомного фетиша. Окопатися, розмістити позиції, контролювати об'єкт – ні.

Але, з іншого боку, вони не просто так тягнуть досить різношерсту біомасу по Авдіївку з інших плацдармів. Найближчим часом очікуються нові хвилі наступів, хоча у них буде свій нюанс, який може зіграти на користь СОУ. А саме - відсутність необхідної технічної компоненти.

Тобто, по штатній комплектації наступаючих підрозділів, те, що ми побачимо найближчим часом в районі Авдіївки, вже не буде схоже з тим, що ми бачили 10 жовтня. У наступ, переважно, йтимуть маршові батальйони.

Це, в певному сенсі спрощує процес ураження живої сили, з іншого, російське командування перейшло на тактику штурму Бахмута, яка стала застосовувати на 4-й місяць наступу на місто, фактично, на 3-й тиждень наступу на Авдіївку.

Тобто, найближчим часом ми побачимо під Авдіївкою те, що спостерігали під Бахмутом з листопада на грудень.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти