В галузі балету ми попереду усієї планети

27 вересня 2021, 07:45
Політична осінь в Україні схожа на сільську дискотеку. Там танцюють всі.
Верховна Рада
Політична осінь в Україні схожа на сільську дискотеку / Фото Reuters

Українська політика гранично театралізована. Так було ще до Володимира Зеленського, який просто кульмінація тренду. Тому політичну осінь бачу у вигляді сільської дискотеки, де танцюють всі. Все, що можна. Разом.

І першим на танцпол проситься, аж тремтить від реваншистського нетерпіння, прима-балерун Петро Порошенко. Має намір виконати гопак патріота з критикою всіх, крім себе коханого. Його свита на танцпідтримці - канкан з високим підійманням кінцівок: ні сорому, ні совісті, ні перспектив.

З правого боку від Порошенка на танцполі — націоналісти на чолі з Національним корпусом. Виконують революційне "яблучко": від "совка" відхрещуються, а за методами і намірами — ті ж більшовики-порушники.

відео дня

Трохи лівіше від них хореографічна група виконує лебедів, які помирають політично: Арсеній Яценюк з американським шлейфом, Володимир Гройсман і соліст Арсен Аваков, який до них долучився. Він фахівець з усіляких фуете і піруетів, претендує на балетмейстера, але навіщось тягне з собою всяких зомбі.

Як результат канканогопак Порошенка стає затиснутим між всякими аваківцями, які наступають їм на ноги, а то й на інші частини організму.

Там же нервово звиваються на жердині активісти транснаціоналів, причому, встигають гарною англійською переконувати, що те, чим вони займаються — це не проституція і торгівля країною, а теж танець, пол данс називається.

Прямо по центру танцполу - нев'януща прима Юлія Тимошенко, яку не просто вивели на сцену, а неабияк вивели з себе. О, це буде та ще циганочка з виходом! І про тарифи, і про енергетику, і про те, почому нині олігархи для Офісу президента. Дістанеться всім!

На лівому фланзі сцени - зведена група колишніх регіоналів, які колишніми не бувають. Тут й ОПЗЖ Медведчука-Рабіновича з танцями російських коробейників, там же адепти Льовочкіна-Бойка виконують польку-метелика. Поки без музики. Туди ж намагаються протиснутися танцюристи Бориса Колеснікова, але без грошей Ріната Ахметова виходить якось не в такт.

Навпроти всіх них натовп "Слуг" не танцює, а судомно сіпається. Бо у них в репертуарі один, але задорого визубрений номер — танець роботів з телеуправлінням з Офісу президента.

Неподалік, не ризикуючи поки вийти на танцпол, розминається і демонструє розтяжку Дмитро Разумков.

Перед хореографічними масами, відтягнувши шкарпетку, короткими перебіжками туди-сюди переміщається Володимир Зеленський з фірмовим номером чи то пародії, чи то наслідування. Повз кого пробігає - того і наслідує. Схоже, але вже не смішно.

Теж не смішно, а сумно, що ми — глядачі, які заплатили за це низькопробне шоу своїми податками — не тільки дивимося, а багато ще й аплодують від душі. Замість того, щоб спільно припинити цей ганебний балаган.

Як там викладав класик: "А також в галузі балету ми попереду всієї планети".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти