У розумінні росіян година "Х" настала

12 червня 2023, 08:49
Можливість підриву греблі росіяни розглядали давно і збиралися вдатися до таких дій у разі нашого наступу.
Каховская ГЭС
Росіяни підірвали греблю в очікуванні контрнаступу ЗСУ / Колаж: Главред, скріншоти

Російська Федерація вже усвідомила, що не має в Україні жодних перспектив. Усі її наступальні операції захлинулися. Більше того, на низці напрямків українські війська контратакують і просуваються вперед, наприклад, під Бахмутом. По інших стратегічних напрямках (Авдіївка, Вугледар, Сватове, Кремінна) нам вдається або системно відтісняти противника, або тримати оборону. І зараз шанси на успіх українського наступу на цій ділянці фронту дуже великі. Тому росіянам доводиться лишати свої сили там, вони не мають змоги відтягнути їх звідти на південь.

А південь України для Росії важливіший за схід, тому що це вхід до Криму. Якщо зараз ми повністю звільнимо південь, росіяни не лише втратять коридор до Криму, але й вхід на півострів опиниться під загрозою. А це стратегічні небезпеки для ворога.

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів та військовослужбовців, пише Вікіпедія.

відео дня

Росія очікує, що основна наступальна операція українських військ буде саме на півдні, і тому намагається максимально укріпити свої позиції на цьому напрямку, вживаючи для цього всі можливі заходи. Одним із таких заходів і став підрив греблі Каховської ГЕС.

Можливість підриву греблі росіяни розглядали давно і збиралися вдатися до таких дій у разі нашого наступу. Тож коли почали лунати заяви, зокрема, іноземних експертів, про те, що Україна пішла в наступ, російська розвідка доповіла Путіну про це. Навіть попри те, що українське керівництво не робило відповідних заяв. Відтак, у розумінні росіян настала година "Х", аби підірвати греблю Каховської ГЕС, щоби затопити місцевість, де ЗСУ мали б наступати. Крім того, це дозволило їм поставити під загрозу Запорізьку атомну електростанцію, аби далі шантажувати Україну та світ. Варто зазначити, що зараз великої загрози для ЗАЕС немає, але за певних умов небезпека з’явиться.

При цьому Росія традиційно намагається в усьому звинуватити Україну – мовляв, це українські диверсійні групи підірвали греблю напередодні наступу на Херсонщині, аби ускладнити становище російських військ на цій ділянці фронту. Насправді ж підрив Каховської ГЕС нам створює набагато більше проблем, аніж росіянам, оскільки вони будуть і у військовому сенсі, і в екологічному, і для цивільного населення, і для ЗАЕС.

Основною метою підриву росіянами Каховської ГЕС була передусім спроба зупинити наступ ЗСУ, створивши для них перепону. Крім того, Росія намагалася таким чином створити для нас колосальні екологічні проблеми та атомну загрозу. І, слід визнати, своєї мети вона досягла, здійснивши цю антилюдську диверсію проти всього українського народу.

Микола Маломуж, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти