У передчутті третьої світової: як бомбардування Іраном об'єктів США відіб'ється на війні в Україні

13 березня 2022, 17:54оновлено 30 березня 2022, 16:55
Ці події можуть здійснити на нашу війну з Росією як негативний, так і позитивний вплив.
На війну в Україні бомбардування Ірану матиме і негативний, і позитивний вплив
Після бомбардування Іраном об'єктів США Штати таки визнають, що Росія веде з ними проксі-війну, і почнуть допомагати Україні значно інтенсивніше / Фото Reuters

Вважаю, багатьом сьогодні вночі прийшла думка про початок третьої світової війни, коли вони побачили повідомлення, що Іран бомбить об'єкти США на території Іраку. Особливо, тим, хто спросонок вирішив, що Іран бомбить безпосередньо США. У всякому разі, тим, хто написав і подзвонив мені, здалося саме так.

Насправді, Іран запустив кілька ракет по "об'єктах Моссаду" в Іраку нібито в якості помсти за вбитих ізраїльськими спецслужбами двох сирійських офіцерів. Подібні інциденти там відбуваються регулярно. Ракети ці впали в небезпечній близькості від консульства США в Ербілі, але постраждалих американців немає.

Для мене цілком очевидно, що це Росія намагається зірвати поставку в Європу дешевих нафтопродуктів з цього регіону. Благо у неї є давні і тісні, буквально родинні зв'язки з правоохоронцями ісламської революції (це фактично безконтрольне військове формування Ірану, якраз вони збили наш "Боїнг" в 2020 році), з ІДІЛ та іншими угрупованнями.

відео дня

читайте такожЯк війна в Україні відкинула Росію на узбіччя цивілізації

Ці події можуть здійснити на нашу війну з Росією як негативний, так і позитивний вплив.

Негативний: сповільняться переговори про зняття санкцій з Ірану і, відповідно, постачання в Європу енергоносіїв. Росія трохи довше буде отримувати європейські гроші за свою нафту. Але стратегічне рішення Європи про планомірну відмову від співпраці з РФ на енергоринку все одно залишиться незмінним.

читайте такожРосія наполегливо закопує себе все глибше, або ще один сумний для РФ підсумок вторгнення в Україну

Позитивне: Штати таки визнають, що Росія веде з ними проксі-війну і почнуть допомагати Україні значно інтенсивніше – всім, чим нам необхідно для якнайшвидшої перемоги.

Прорвемося!

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти