У Придністров'ї сепари таки учудили

29 лютого 2024, 19:10
Ситуація в Придністров'ї за останній час в питанні силового блоку не змінилася.
У Придністров'ї сепари таки учудили
Придністров'я / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Міноборони РФ

Отже, як і очікувалося, а на своєму з'їзді в Придністров'ї сепари таки учудили... і понеслося за сценаріями, з якими до мене звертаються. Найбільш карколомне питання - чи стане Росія в Придністров'ї висаджувати повітряний десант?

А чого відразу не Морський?

Щодо того як може розвиватися ситуація, саме в негативному ключі, я описував раніше, повторюватися не буду – від усього, що відбувається, напружитися потрібно в першу чергу Молдові.

відео дня

Проте, ситуація в Придністров'ї за останній час в питанні силового блоку не змінилася.

НЗФ "ПМР" перебувають у бойовій готовності "постійна". Підрозділи ОГРВ несуть службу в посиленому режимі, в основному зосередившись на двох ключових об'єктах:

- 1411-й склад зберігання артилерійських боєприпасів (с.Ковбасна), в надрах якого на зберіганні розміщено до 22 тисяч тонн боєприпасів, більша частина з яких перевищили граничні терміни зберігання.

- аеродром "Тирасполь".

В цілому ОГРВ в Придністров'ї знаходиться в кількості 3-х батальйонів, а саме 82-го ОМСБ (місце дислокації - м Бендери), 113-го ОМСБ (м Тирасполь), 540-го окремого батальйону управління і МТО (м. Тирасполь). Так само, до складу ОГРВ входить 450-й військовий госпіталь в Тирасполі і відділення російської військової прокуратури, і відділення військової контррозвідки фсб РФ.

Всі ці підрозділи в даний час не приведені в стан підвищеної "уваги" до знаків в зоряному небі, а на території Придністров'я відсутні ознаки формування ударної групи.

А тому, без паніки і ажіотажу спостерігаємо за сусіднім лепрозорієм. Головне, щоб якщо що, Майа не барилася, а відразу в Київ дзвонила. А то ж може і не встигнути.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти