У РФ готується заборона Youtube, Google та iOS: які є аналоги?

2 серпня 2024, 15:46оновлено 2 серпня, 18:02
837
Звичайно ж, здається, що важким ударом для росіян може стати заборона Android та iOS. Але в цьому ж є свої величезні плюси!
Youtube
Youtube можуть "загальмувати" або заборонити в РФ / фото: The Hill

На Росії повним ходом анонсують заборону сервісів американських гігантів Google і Apple. Депутат Держдуми від ЛДПР Олексій Діденко заявив, що "скоро" заблокують YouTube, Google, Android, iOS. За його словами, це станеться нібито "не з ініціативи РФ".

"Жодної трагедії не сталося, коли ми втратили доступ до Нетфліксу. Хтось висловив своє невдоволення, поцокав язиком, але з часом усі заспокоїлися", - заявив він.

Раніше цілий голова профільного комітету тієї ж Держдуми попереджав про різке падіння швидкості YouTube. Він уточнив, що російські дата-центри, які співпрацювали з Google, найближчим часом можуть перестати працювати "за сірими схемами". Однак планів про повне блокування на території Росії тоді не підтвердили.

відео дня

Що ж. Уже зрозуміло, що це класичне закидання вудочок. Ба більше, зрозуміло, що тільки YouTube справа не обмежиться. І якщо за совка "залізна завіса" була більше про радіо, друковану пресу, музику і кіно на фізичних носіях, не кажучи вже про фізичне пересування людей, то сьогодні йдеться, звісно ж, про інтернет. Нова залізна завіса плавно опускається, і ті, хто залишаються на території РФ негласно на це згодні. Мовляв, не подобається - скатертиною доріжка слідом за "нацзрадниками".

Утім, не все так погано. Путін, наприклад, усім цим лайном не користується - і якось живе. Пошук Google може легко замінити Велика радянська енциклопедія. У цій праці можна знайти інформацію на будь-який випадок життя, вона є у вільному доступі в будь-якій російській бібліотеці.

Звичайно ж, здається, що важким ударом для росіян може стати заборона Android і iOS. Але в цьому ж є свої величезні плюси! Зате ніхто з Америки не зможе за ними шпигувати. Крім того, вже давно створено російський аналог телефонів на iOS і Android - Яндекс.Смартфон! Це досить сучасний гаджет з мінімальною кількістю передвстановленої реклами і шкідливих програм. Користуватися можна! На крайній випадок, замість телефонів для зв'язку можна елементарно стукати по батареї...

Про YouTube і говорити нічого. Навіщо він потрібен, якщо є телевізор? Навіщо буржуйський ютюб-шмутюб, коли є живе спілкування людини з людиною, та якщо ще й за пляшкою горілки! Навіщо YouTube, якщо на крайній випадок є вікно, в яке теж можна дивитися!?

Коротше кажучи, у всьому є свої плюси. Головне, що будь-який росіянин ось уже десять років може спокійно приїхати відпочити в Криму. Хоча ні, вже не може...

У будь-якому разі, поцокають язиком і заспокояться...

Тарас Сидоржевський, спеціально для Главреда

Хто такий Тарас Сидоржевський?

Тарас Сидоржевський - головний редактор сайту Главред, український журналіст. Закінчив філфак НПУ ім. М. П. Драгоманова в Києві за спеціальністю "Видавнича справа та редагування". Працював редактором у низці українських інтернет-видань. Пише про політичні події в Україні та світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти