У Росії можна чітко зафіксувати перехід до фашизоїдного управління

6 грудня 2021, 06:28
Підсумок зрозумілий: або встигне закінчитися фашизм, або соціум пожере сам себе.
Росія, літаки, Кремль, агресія Росії
Групою-жертвою в Росії обрані "антиваксери" / Фото Reuters

Незважаючи на те, що фашизм не має загальноприйнятого визначення, а його локальні версії дуже вже різноманітні в зовнішніх проявах, у фашизоїдного типу управління є, безумовно, ознака, яка об'єднує всі подібні режими. Це ознака, яка в побутовому викладі звучить як "розділяй і володарюй", хоча насправді це занадто просте пояснення.

Будь-який фашизм базується на свідомому і проектному поділі соціуму на дві штучно антагоністичні групи, між якими провокується не просто ворожнеча, а ненависть, спрямована на винищення, в тому числі і фізичне. Розподіл завжди проводиться за однією і тією ж схемою: створюється соціальна група-жертва, на яку обрушується як державний терор, так і направлена ненависть більшості.

Це квиток в один кінець, так як винищення групи-жертви змушує виробляти виділення нової групи вже всередині більшості — і запускати процес по-новій. Підсумок зрозумілий: або встигне закінчитися фашизм, або соціум пожере сам себе. При цьому сам процес носить самопідтримуваний характер з все більш прискорюваною динамікою.

відео дня

У цьому плані в нинішній Росії можна абсолютно чітко зафіксувати перехід саме до фашизоїдного управління, де групою-жертвою обрані "антиваксери". Проблема полягає в тому, що вони поки представляють більшість населення, але вже загнані в позицію жертви. Розмите визначення "антиваксерів" дозволяє максимально широко трактувати це поняття, застосовуючи його до найбільш різних людей і груп.

читайте також"Україна - колиска фашизму": Кива відзначився черговою скандальною заявоюПотрібно розуміти специфіку фашизму: він не може "відкотити назад", вирішивши завдання, заради якого створювався. Тому він або вбиває разом з собою країну і соціум, або зазнає поразки. Однак це процес, який не можна звернути. А значить - перехід Кремля до фашистського типу управління відрізає для нього дорогу назад. Він буде змушений проходити всі стадії розвитку режиму, і все питання лише в тому, як довго йому вдасться в такому вигляді проіснувати. Власне, план з вакцинації в 80 відсотків якраз і передбачає маргіналізацію противників режиму з їх подальшим винищенням. І не варто думати, що цього не станеться — фашизму без концтаборів і бабиних ярів з хатинами не існує. Чим довше за термінами проіснує кремлівський фашизм, тим більше людей він вб'є. І мова не тільки про банальні розстріли. Сьогоднішня "надсмертність" від ненадання допомоги людям — це повний аналог освенцимських газових камер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти