У Росії "простий народ" може покликати кривавого Женьку на царство

23 червня 2023, 06:20
У російській масовій свідомості боротися з поганими боярами повинен цар, а якщо він цього не робить, значить, зробить хороший боярин, якого возведуть на трон.
Пригожин
"Простий народ" може покликати Женьку на царство, говорить Ейдман / фото: скріншот з відео

Попереду кривавий переділ?

Що об'єднує таких різних діячів, як номенклатурник Єльцин, політик Навальний і бандит Пригожин? Всі вони успішно грали на соціальній заздрості населення до правлячої бюрократії. Єльцин боровся з її привілеями, Навальний - з корупцією, Пригожин викриває і те, і інше в контексті військових невдач.

Усі вони досить швидко стали популярні. Однак, потім їхня доля склалася по-різному. Єльцину вдалося прийти до влади, Навального посадили. У Пригожина поки є шанс на успіх.

відео дня

У російській масовій свідомості боротися з поганими боярами повинен цар, а якщо цар цього не робить, отже, зробить хороший боярин, якого треба возвести на трон. Єльцин отримав підтримку "простих людей", бо був боярином, вихідцем з панівної верхівки, який кинув їй виклик і був за це вигнаний з номенклатурного раю.

За Навальним росіяни в масі не пішли, бо в їхній свідомості він всього лише вічний студент-бунтівник. Пригожин - якраз боярин, причому зі своєю кривавою дружиною, який, зійшовши на трон, влаштує різанину "поганих бояр". Тому умовний "простий народ" може покликати Женьку на царство.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Лейпцига, Німеччина.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Пригожин зараз готує собі стартову позицію в боротьбі за владу, яка почнеться після поразки Кремля у війні. Його майбутня програма читається вже в сьогоднішніх виступах: "Я міг перемогти, але мені не дали. Вони програли війну, а я принесу мир".

Якщо він фізично доживе до очевидної поразки Росії у війні і збереже свою армію, у нього будуть дуже серйозні шанси зіграти важливу роль в майбутньому кривавому переділі влади і власності.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти