До Росії явно налагоджена контрабанда тепловізорів

10 серпня 2023, 09:17
У свою чергу, знайти власну заміну західним тепловізорам Росія так само не може.
тепловізори thales
Росіяни користуються західними тепловізорами / фото: gagadget.com

Днями було опубліковано відео на якому відобразили ешелон з танками Т-80бвм і т-90м "Прорив" з встановленими прицільними комплексами "Сосна-у".

З цього відео були зроблені цікаві, але помилкові висновки. Наприклад, що Росія відновила виробництво танків Т-80 і Т-90.

По-перше, варто звернути увагу, що відео було зроблено при виїзді ешелону з "Омсктрансмаша". У радянські часи даний завод і справді виробляв танки Т-80, але виробництво, замкнутого циклу, зупинилося в 1998-му. І з того моменту нові танки Т-80 завод не випускав.

відео дня

В даний час завод ремонтує і модернізує техніку, яка знімається з консервації і можливості виробляти нові танки з нуля у нього просто технічно і технологічно - немає.

По-друге... Приціл "Сосна-У" у свій час і справді, замінювали на Т-80бвм старими прицілами 1пн96-01мт.

Причиною тому стали санкції, які не дозволили постачати тепловізори Catherine FC компанії Thales використовувані для виробництва не тільки прицільних комплексів "Сосна-У", а й "Есса" і "Плісса". У свою чергу, знайти власну заміну цим тепловізорам Росія так само не може.

Тобто, в Росію явно налагоджена контрабанда тепловізорів компанії Thales. Точно так само, як контрабандою в Росію йдуть багато запчастини іноземного виробництва, що застосовуються в ракетобудуванні, для створення БПЛА і не тільки.

Власне, з одного боку слід розуміти, що це не якесь масштабне серійне виробництво танків, а тому - без перебільшень. Але з іншого боку, Росія налагоджує контрабандні поставки і це говорить про те, що в протистоянні санкції/контрабанда перемагає друга.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попів. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи"Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти