Вагнерівці висуваються до Сувалківського переходу: що це може означати?

30 липня 2023, 06:31
Потрібно бути готовими до різних, в тому числі і комбінованих варіантів.
Вагнерівці висуваються до Сувалківського переходу: що це може означати?
Вагнерівці можуть почати вербувати білорусів / Колаж: Главред, фото: скріншот

Польський премʼєр заявив, що вагнерівці висуваються в сторону Сувалківського переходу. Що це може означати?

1. У Вагнера поки немає достатньо можливостей, щоб робити будь-які серйозні операції. Навіть якщо почалася вербовка білорусів, це займе відносно довгий проміжок часу, щоб мати достатньо сил для будь-яких серйозних операцій. Та й серйозна операція на території НАТО призведе до застосування ст.5. Тому, вірогідність чогось масштабного просто мізерна.

відео дня

2. Якщо щось і буде, то це провокації по типу Шебекіно, коли на територію Польщі чи Литви заходить невеликий загін, тримається там добу, а потім виходить. Не виключено, що це буде робитися людьми з українськими паспортами (жителі ЛДНР). Головна ціль - втрутитися в вибори і кричати про те, що стаття 5 НАТО не працює. Єдине питання: а навіщо це Лукашенку залишається незрозумілим.

3. Це може також бути і зворотня інсценізація: білоруси женуть мігрантів в Польщу чи Литву , поляки (литовці) ніби-то відкривають вогонь і створюється картинка з десятками трупів сирійців.

4. Не виключено, що все це є банальним ІПСО, коли створюється оманлива картинка, а натомість, готується удар по Україні. Знову-таки, поки ніяких серйозних загроз нема. Але давайте не забувати заяву Лукашенка про те, що поляки хочуть захопити Західну Украіну та західну Білорусь. Тому на територію України можуть найближчим часом заходити відносно невеликі групи "визволителі" під прапором умовної радянської України. Хоча ще раз повторюся: поки серйозних загроз там нема.

Поки це лише версії і ми не можемо виключати, що одночасно будуть задіяні різні сценарії. Просто потрібно бути готовими до різних, в тому числі і комбінованих варіантів.

Хто такий Вадим Денисенко?

Денисенко Вадим Ігорович (нар. 7 квітня 1974, Київ) - виконавчий директор Українського інституту майбутнього, журналіст, бізнесмен, народний депутат України VIII скликання. У 1997 закінчив Київський університет імені Т.Шевченка, спеціалізація "українська мова і література", в 1998 – закінчив факультет гуманітарних наук Києво-Могилянської академії.
Доктор історичних наук (дисертація про створення авторитарного режиму Віктора Януковича, співзасновник Еспресо TV, співавтор книжки про наріжні закони функціонування політики "Політики не брешуть"), пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти