Важлива "пташка" в херсонському небі

4 вересня 2022, 08:17
Після вогневого тиску на засоби ППО росіян, повітряний простір правобережжя Херсонщини став безпечнішим для авіації та БПЛА Bayraktar ТВ-2.
Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 знову в справі, говорить Олександр Коваленко / Twitter/DefenceU

БПЛА Bayraktar ТВ-2 - пташка знову у справі.

Помітили, як останнім часом більше стало з'являтися відео з бойовою роботою БПЛА Bayraktar ТВ-2? І це не дивно, адже для нього в повітряному просторі України умови стають все сприятливішими.

З самого початку повномасштабного вторгнення в Україну в мережі з'являлися питання щодо застосування БПЛА Bayraktar ТВ-2 - чому так мало відео з їх бойовою роботою? У той період російська пропаганда повідомляла, що на території України були знищені всі БПЛА Bayraktar ТВ-2, точно так само як вони "знищили" всю авіацію і всі ППО. Але, навіть розуміння, що росіяни брешуть не допомагало критично й адекватно сприймати відсутність відео з впізнаваним інтерфейсом.

відео дня

Фактично, з перших же днів вторгнення в Україну рф застосування БПЛА Bayraktar ТВ-2 було ускладнене наявністю у ворога засобів ураження даних апаратів. Мова йде не тільки про велику кількість ПЗРК, а й ешелонованого ППО, що супроводжував окупантів.

А тому, БПЛА Bayraktar ТВ-2 в бойовому режимі застосовувався в рідкісних випадках і то, не завжди демонстрували відео, щоб не здати ворогові інформацію, на якому саме напрямку вони залучені. В основному дані безпілотники використовувалися для ведення розвідки на безпечній відстані, а їх бойове застосування було в дуже рідкісних випадках.

Зараз же ситуація змінюється кардинальним чином, особливо на південному плацдармі. Адже після методичного та планомірного вогневого тиску на засоби ППО росіян, повітряний простір правобережжя Херсонщини став безпечнішим для авіації та відповідно БПЛА Bayraktar ТВ-2.

З середини літа завдання по знищенню розміщення засобів ППО росіян стало не менш актуальним, ніж знищення складів з БК, ПММ, КП і ПУ. І підсумки самі за себе говорять. Українська авіація почала частіше здійснювати бойові вильоти на правобережжі, а БПЛА Bayraktar ТВ-2 примножує рахунок знищеної техніки.

Всього, за час повномасштабного вторгнення в Україну, згідно документально підтверджених даних відомо про знищення і "затрофювання" не менш як 10 од. тільки ЗРПК "Панцир-С1". Згідно не підтвердженої документально інформації, їх кількість удвічі більша. І це при тому, що даних комплексів на озброєнні ЗС рф було не більш як 70 од. до початку повномасштабного вторгнення.

ЗСУ вибивають російську техніку, знижуючи оборонний потенціал окупантів. І в міру того, як це успішно реалізується, підвищуються наші контрнаступальні можливості.

Здавалося б, БПЛА Bayraktar ТВ-2 в херсонському небі. Дрібниця, а приємно. Звичайно, приємно, але не дрібниця. Адже ця пташка в небі говорить про набагато більше, ніж може здатися на перший погляд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти