Угорщина бере на себе роль головного шатуна Європи

4 квітня 2024, 08:10
Функціонал Віктора Орбана наразі є такою собі прокладкою, через яку проводиться фінансування дестабілізуючих ЄС.
Угорщина, Орбан
Угорщина / Колаж Главред, фото УНІАН

Толерантність, м'якотілість і лояльність європейського політикуму щодо російських агентів у ЄС до добра не доведе - це істина. І коли прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан став не латентно, а явно і активно підтримувати російські наративи і загалом країну-агресора, було зрозуміло, що Європа занурюється в серйозну внутрішню кризу. Знову-таки, не через наявність Орбана, як паршивої вівці в стаді, а через бездіяльність самого стада.

І ось, на третій рік активної, відкритої проросійської діяльності Віктор Орбан виходить на новий рівень дестабілізації Європи, не просто блокуючи ініціативи щодо допомоги Україні, а каталізуючи і спонсоруючи нову війну в Європі, в її найнебезпечнішому регіоні для вибуху, південному підчерев'ї - Балканах.

Так, цього тижня Віктор Орбан прибуває з офіційним візитом до Боснії і Герцеговини (БіГ), де проведе зустріч із президентом Республіки Сербської Мілорадом Додіком. Віктор Орбан везе Додіку 100 мільйонів євро, які називають інвестиціями в соціальну сферу, але є нюанс.

відео дня

Функціонал Віктора Орбана наразі є такою собі прокладкою, через яку проводиться фінансування елементів, що дестабілізують ЄС, зокрема - Додіка.

Саме Мілорад Додік блокує питання приєднання БіГ до Європейського Союзу, просуває ідею розколу Боснії і Герцеговини, через вихід Республіки Сербської. Проти самого ж Додіка ЄС має намір запроваджувати посилені персональні санкції, що своєю чергою блокуватиме Віктор Орбан.

По суті, через Віктора Орбана зараз фінансують євроскептичні настрої, проросійських політиків і явища, які дестабілізують Європу і які, з огляду на напруженість у регіоні, можуть дуже швидко перерости в черговий кривавий конфлікт на Балканах. Своєю чергою, за задумом не стільки Орбана, скільки його московських кураторів, чергова війна на Балканах може відволікти Європу від України, чого і прагнуть росіяни, а Орбан у їхніх планах, як європейська шістка в ранзі "старший куди послати".

Мета Росії - унеможливити вступ БіГ до ЄС, розколоти її і як максимум, спровокувати кровопролиття. І саме на це Віктор Орбан і везе сепаратисту Додіку фінансування.

Європа як лемінг, у своїй аморфності та апатії, мчить до краю обриву.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти