Версія росіян із полоненими на борту Іл-76 руйнується, як кришталевий замок

24 січня 2024, 19:23
Але небезпека в іншому. Вони офіційно заявили, що військовополонені були на борту.
Версія росіян із полоненими на борту Іл-76 руйнується, як кришталевий замок
/ Колаж: Главред. Фото: Міноборони РФ, Телеграм "База"

Отже, що відомо щодо падіння Іл-76 станом на 18:30?

Літак упав у Бєлгородській області близько 11:00.

Перше повідомлення, яке з'явилося в російському інформаційному просторі, стосувалося того, що літак збило російське ж ППО. Потім акцент різко змінився на збиття українським ППО, причому з твердженням, що на борту були українські полонені, які готуються до обміну.

відео дня

Перші кадри, які з'явилися з місця падіння, не демонстрували великої кількості тіл загиблих. Згадайте катастрофу МН-17. Уламками літака і тілами загиблих було всипано все поле. Або, хоча б, бізнес-джет Євгена Пригожина, набагато меншого розміру і з меншою кількістю пасажирів на борту - перші кадри з місця падіння вже містили останки пасажирів.

Так само, очевидно, що літак не заходив на посадку, а саме злітав із Бєлгорода. Як можна привезти полонених для обміну в Бєлгород, якщо ти його залишаєш?

Потім з'явилася маргарита симоньян із якимось списком полонених на обмін, у якому опинилися українські військові, яких обміняли ще 3 січня.

Цікаво й те, що OSINT-аналітики підтвердили той факт, що літак Іл-76 був RA-78830, летів до Росії через Єгипет, Саудівську Аравію та Іран, у районі Сирії зник із радарів, а потім з'явився в районі Бєлгорода. Дуже дивний маршрут як для доставки полонених українців, хоча, відомо і те, що цей борт активно брав участь в "іранському експресі".

Питання виникало і щодо заяви мо рф про те, що на борту 65 полонених супроводжувало всього 3 конвоїра. Це критично мало для такої кількості полонених і повністю порушує статутні документи.

Через 5 годин після падіння Іл-76 з'явилося нове відео з місця падіння, де було показано шматок фюзеляжу з великою кількістю дрібних ушкоджень, що підтвердило збиття ракети ЗКР, але, знову ж таки, навіть через 5 годин не було показано тіла нібито загиблих українських полонених.

З огляду на все вищевикладене, версія росіян із військовополоненими на борту Іл-76 з кожною хвилиною руйнується як кришталевий замок. Але небезпека в іншому.

Вони офіційно заявили, що військовополонені були на борту. Станом на 18:30 жодного речового доказу тому не було пред'явлено, хоча, для російської пропаганди дуже важливо показати правоту їхніх офіційних органів. На цьому тлі виникають побоювання, що російські терористи можуть ці "речові докази" якраз готувати...

Джерело

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти