Входить і виходить, входить і виходить: чому Пригожин поспішає звалити з Бахмута

25 травня 2023, 12:33оновлено 2 червня 2023, 23:35
Задумка "кашевара" до примітивного проста, але, знову-таки, перспективи повного виведення "вагнерівців" я не бачу.
Пригожин
Коваленко розповів, чому Пригожин поспішає звалити з Бахмута / фото: скріншот з відео

Щодо "виходу" ПВК "Вагнер" з Бахмута...

Мені пригожин своїми діями все більше нагадує кульку ослика Іа, яка луснула, а потім входить і виходить... входить і виходить...

Що ж до нинішнього "виходу" ПВК "Вагнер", то я сприймаю його з часткою скепсису і ось чому.

відео дня

Зараз у Бахмуті перебуває майже 4 тисячі голів ПВК "Вагнер". Виведення цієї кількості з міста зажадає від російських окупаційних військ (РОВ) їх кимось замінити. Виникає питання, звідки у РОВ з'явиться з нізвідки 4 тис. зайвих тіл?

Буквально днями в Білгородській області був проведений відмінний перформенс з проривом кордону.

Цей прорив яскраво продемонстрував те, що у Росії немає на сьогодні достатнього ресурсу, щоб прикривати кордон. Для цього вони терміново перекидають підрозділи 3 МСД з Луганської області, але і цього буде не достатньо, щоб забезпечити безпеку 700 км кордону. Але, до чого це я?

Те, що сталося в Бєлгородській області, а потім перекидання 3 МСД лише показали, наскільки критична ситуація у РОВ з вільним людським ресурсом. Їм його критично не вистачає, щоб не те, щоб забезпечувати стійкість флангів в зоні БД, а навіть для прикриття своїх власних територій.

Саме тому командування РОВ змушене послаблювати один плацдарм, щоб посилити інший.

А що ж Бахмут? Звідки перекинуть туди ресурс? З-під Авдіївки, де напередодні втратила боєздатність 110 МСБр "ДНР"? Або з-під Вугледара і Кремінної, де наступ провалився в зачатку?

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Таким чином, вихід ПВК "Вагнер" може дуже погано закінчиться для РОВ як у Бахмуті, так і біля Бахмута. І з цього робимо простий висновок - пригожину не дадуть повністю вивести своїх найманців з міста, а тільки частину з них для необхідної "кашевару" показухи...

Показухи, що виправдовує його вихід "переможцем". Мовляв, оголосив же про те, що ПВК "Вагнер ""повністю" захопили Бахмут? Досяг мети? Тепер виходить на спокій і прямим маршрутом на Росію. А те, що регуляри втратять контроль над Бахмутом через кілька тижнів...

Ну так саме тому пригожин і поспішає звалити з Бахмута "переможцем", щоб потім, вже в спокійній обстановці, розгорнути чергову інформаційну кампанію проти шойгу і герасимова, коли регуляри почнуть далі сипатися по флангах і змушені будуть тікати з Бахмута.

Задумка "кашевара" до примітивного проста, але, знову-таки, перспективи повного виведення "вагнерівців" я не бачу. Частина з них і чимала, в будь-якому випадку повинна буде залишитися в місті, а все інше, виключно частина традиційного спектаклю пригожина.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти