Вибір у російських генералів між поганим та ще гіршим

24 травня 2023, 06:20
Очевидно, що російські ФСБ, поліція та росгвардія на місці явно не дають ради з тим рейдом руських підрозділів.
Легион Свобода России, Белгородская область
Вибір у російських генералів між поганим та ще гіршим, вважає Тишкевич / Telegram Легион "Свобода России", скрин

Рейд руських добровольців на територію Бєлгородській області РФ затягнувся. Російські ЗМІ спробують переконати суспільство, що все гаразд, що "ДРГ витиснута на територію України". Доказом цього надали кадри авіаудару по будівлях власного пункту пропуску через кордон. А також кадри запуску некерованих ракет з вертольотів.

Проте нові відео від руського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росії" демонструють дещо інше — підтягуються нові загони, добровольці вже працюють по противнику з міномета. Ну і фото мертвих російських військових в закритих чатах. На додаток, ближче до обіду з’явилася інформація про розширення зони рейду. Додалися ще, щонайменш, два населених пункти на іншій ділянці кордону.

В Бєлгородській області продовжує діяти режим "КТО". Губернатор знімає відео, проте явно не зі свого кабінету. Ну і з'являється інформація що до області має бути перекинуто пару підрозділів з фронту (не обов'язково "з нуля", наприклад з резерву).

відео дня

Останнє є самим цікавим.

Хто такий Ігар Тишкевич

Білоруський аналітик, публіцист, блогер, експерт програми "Міжнародна і внутрішня політика" Українського інституту майбутнього. Автор аналітичних публікацій про білоруську та українську політику та економіку. Дослідницькі інтереси: еволюція політичних систем і політичних інститутів у країнах, що переживають трансформацію; суспільні відносини, можливості корекції системи відносин і впливу на неї; зв’язок економічних відносин і міжнародної політики, взаємний вплив; регіональна політика – Східна Європа і Причорномор’я. Розробив низку навчальних програм та тренінгів з комунікацій, політичних кампаній, пише uifuture.org.

Очевидно, що російські ФСБ, поліція та росгвардія на місці явно не дають ради з тим рейдом руських підрозділів. Не дивно, бо їм протистоять бійці, що пройшли принаймні рік війни (а деякі воюють з 2014-15).

Перекидання підрозділу з фронту означатиме послабшання оборони однієї з ділянок фронту. І це в той час, коли не лише українці, але й росіяні очікують наступу ЗСУ. Це ризик для Кремля отримати добрячого прочухана на фронті.

Але ж не перекидати також не можна. Бо добу, дві ще можливо силами пропаганди переконувати населення в "перемозі над ДРГ". А що робити на третій день? І це саме страшне в даному кейсі для російської пропаганди. Бо це означатиме неспроможність Кремля "захистити" території навіть в межах 1991 року.

Тому вибір у російських генералів між поганим та ще гіршим. Час працює проти них.

А що руські підрозділи? А вони швидше за все вийдуть назад. Навіть не обов’язково після боїв з перекинутими з фронту підрозділами. Достатньо, щоб ця бригада (чи дві) завантажились у вагони. Бо розвантаження — це доба. А за добу в часі наступу можна багато що зробити.

Одним словом, цікаво. Спостерігаю далі.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти