Візит Зеленського до США: чого чекати

21 грудня 2022, 20:05
Американці хотіли серйозну розмову провести ще в першій половині вересня, але все не вийшло.
Ракети ATACMS, Володимир Зеленський, Джо Байден
Ракети ATACMS, Володимир Зеленський, Джо Байден / Вікіпедія, Офіс президента України, скрін

Зеленський у Вашингтоні. Візит дуже важливий, тому що в Білому домі Зеленського чекає серйозна розмова щодо формату взаємодії з США в наступні місяці. Наскільки я знаю, американці будуть пов'язувати умови допомоги з жорсткою антикорупційною політикою і кадровими ротаціями. За моєю інформацією Зеленському пропонуватимуть поміняти уряд на більш прозахідний і технократичний. Є вже навіть ім'я прем'єра. Американці хотіли серйозну розмову провести ще в першій половині вересня, але все не вийшло.

Очевидно, що американці мають цілком чітку позицію, після переговорів російської делегації з Бернсом в Анкарі плюс недавньої дводенної зустрічі Наришкіна з радником Байдена у Відні. Тому легкою поїздка для Зеленського не буде.

відео дня

Вдалий виступ Зеленського в Конгресі також може допомогти посилити позиції тих, хто підтримує Україну. Протягом останніх місяців ми бачили, що і в республіканському, і в демократичному таборі все частіше почали лунали голоси про те, що Україні потрібно зменшити допомогу, тому важливо зламати цю тенденцію. Враховуючи, що спічрайтери у президента відмінні, то думаю, що в Конгресі буде все відмінно. Ненсі Пелосі попросила всіх депутатів бути в Конгресі в середу ввечері. Загалом, візит дуже важливий і рамковий для долі України.

І схоже, що Зеленський напевно привезе Петріоти з США.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти