Влада хоче отримати Оскар за сценарій, або Що не так із посланням Зеленського

2 грудня 2021, 08:28
Складається враження, що у черговий раз нам хочуть розповісти казки, але не розуміють, що люди вже не хочуть і не можуть у них вірити.
Влада хоче отримати Оскар за сценарій, або Що не так із посланням Зеленського
Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді зі щорічним посланням / УНІАН

Зважаючи на сказане у щорічному посланні Зеленського до Верховної Ради, у планах Банкової усе дуже добре. І взагалі ця влада пропонує найкращі у світі плани, розказуючи про економічні дива. Звісно, те, що озвучив президент - це гарні ідеї, але є величезні сумніви щодо їх реалізації.

Бо ніяких економічних перспектив не передбачено - у бюджеті банально немає на це грошей. Жоден економіст не може уявити собі те, що хтось у країні буде акумулювати кошти для наступних поколінь, якщо вже зараз у неї немає грошей, аби закупити вугілля і газ. Це - смішно, і звісно, що податки будуть використовуватися не для накопичення економічних паспортів, а для вирішення поточних проблем. Тим паче, що Зеленський живе у форматі "з сьогодні на сьогодні" і думає про другий термін, а не про майбутні покоління.

Тобто складається враження, що у черговий раз нам хочуть розповісти казки, але не розуміють, що люди вже не хочуть і не можуть у них вірити. Для підтвердження цього далеко ходити не треба, бо навіть з анонсованого Зеленським державного перевороту усі насміхаються і ніхто цього не боїться.

І експерти, і пересічні українці розуміють: ця тема була вигадана, щоб спробувати відволікти журналістів на прес-конференції від обговорення питань "вагнергейту" тощо. Але ця обманка була одноразова і не спрацювала. Неприємно лише те, що влада свідомо йде на подібні кроки і намагається нами зманіпулювати.

Проблема цієї влади і президента, зокрема цього послання, у тому, що вони хочуть отримати Оскар, але не за знятий фільм, а тільки за сценарій, тобто за пропозиції. А за пропозиції жодних нагород не дають.

читайте такожДосягнення замість "зради": що показало послання Зеленського до парламентуЗагалом те, що говорив Зеленський, на жаль, дуже схоже з тим, що говорили його попередники. Він перейшов екватор свого президентського терміну і зайшов у ситуацію, за якої вже починає падати рейтинг. А оскільки його команда орієнтується виключно на рейтинги, тому намагаються довести, розповісти, що усе гаразд.

З іншого боку, згадка про Путіна пролунала нишком, бо тут особливо немає приводу для гордощів, адже Путін хоче йти на перемовини виключно на своїх умовах - лише у випадку капітуляції України. Тому згадка про пошуки точок для домовленостей з РФ насторожує, бо це означає, що Зеленський фактично готовий поступитися позиціями, а це можливо, лише нехтуючи інтересами України. Інших варіантів нема, бо Росія поступатися не планує, більше того - її у цьому підтримують Європа і частково - Сполучені Штати.

Олександр Кочетков, політичний аналітик, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти