У вчорашньому рішенні Євросоюзу прекрасно все

15 грудня 2023, 13:41
Європа здатна показувати не тільки язик, а й зуби.
У вчорашньому рішенні Євросоюзу прекрасно все
"Cвоє" Орбан ще візьме / колаж фото УНІАН

У вчорашньому рішенні Євросоюзу про відкриття переговорів прекрасно все. Само собою залишається бажання лідерів ЄС не опинитися у заручниках Угорщини і зберегти обличчя. А також небажання Орбана бути цапом - відбувайлом для Путіна. Та й є ті в ЄС, хто поки не знає, що з нами робити, адже ще ніколи в історії переговори не починалися з країною в стані війни.

Хоча звісно "своє" Орбан ще візьме, адже консенсус потрібен для відкриття і закриття кожного розділу переговорів. А головне - ЄС "показав язик" Путіну, який в той же день розповідав на щорічній прес-конференції про "російське місто Одесу" і все інше в тому ж сенсі. Рішення про переговори є, як кажуть в Євросоюзі, геополітичним. Воно визначає нові межі Європи і власне нову Європу.

відео дня

Яка здатна показувати не тільки язик, а й зуби. І так само здатна підтримати одеситів, як і всіх українців в їхньому рішенні бути європейцями, а не частиною російської імперії. Путін зробить все, щоб зіпсувати нашу євроінтеграцію, тут не потрібно себе вводити в оману - для нього наше членство в ЄС такий самий кошмар, як і наше членство в НАТО.

Боротьба за Євросоюз тільки починається. Але Україна повертається в Європу, в якомусь сенсі це реінтеграція, адже ми частиною Європи були до моменту російської окупації, а РФ Європу залишає. Українці завжди були європейцями і цей факт тепер політиччно та ментально прийнятий в Євросоюзі. Саміт ЄС вчора запустив новий геополітичний та історичний відлік, його вже не зупинити.

Джерело

Хто такий Павло Клімкін?

Павло Анатолійович Клімкін - український державний діяч і дипломат російського походження, Надзвичайний і Повноважний Посол, з 19 червня 2014 до 29 серпня 2019 року - Міністр закордонних справ України в першому та другому урядах Арсенія Яценюка й в уряді Володимира Гройсмана, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти