Військовий ексцес, або Чому Путін прямо не зможе напасти на Польщу чи Литву

14 березня 2022, 08:18
Росія може і хотіла б напасти на НАТО, але вона не має на це змоги, адже уся її військова міць зосереджена в Україні.
Військовий ексцес, або Чому Путін прямо не зможе напасти на Польщу чи Литву
У Путіна немає можливостей для нападу на НАТО/ Reuters

Напад Росії на країни-члени НАТО малоімовірний, бо Росія фактично ув’язла у війні проти України і вже про той стрімкий наступ, який вона планувала, вже не йдеться.

Тобто ресурсів нападати зараз на європейські країни фактично немає. На цьому фоні нещодавня ситуація з падінням безпілотника у Хорватії, яка входить до НАТО, теж виглядає смішно, адже пояснення цьому значно простіше, ніж здається. Бо мова йшла про радянський безпілотник, який втратив керованість і летів собі прямо через Європу і просто впав там, куди долетів. Але це військовий ексцес, а не свідома провокація.

Але є ситуація, що за використання західних аеродромів для української авіації, Росія може намагатися бомбувати ракетами об’єкти на території цих країн. І тоді це фактично буде війна проти них. Навіть якщо одна єдина ракета чи літак перетне кордон, це означатиме військові дії проти країн НАТО. Але цього Росія побоюється, бо вона може і хотіла б напасти, але вона не має на це змоги, адже уся її військова міць зосереджена в Україні.

відео дня

Є й інший варіант, бо Росія погрожує атакувати західний конвой зі зброєю і боєприпасами, що йдуть в Україну. Але зі свого боку представники НАТО і Сполучених Штатів заявили, що тоді це розглядатиметься безпосередньо як напад на НАТО і відповідатимуть на це також адекватно, принаймні тоді мова одразу піде про закриття неба. Тим більше, що спроба атакувати полігон біля Львова, що сталася напередодні, призведе до посилення підтримки НАТО щодо України.

Та війну не можна спрогнозувати на 100 відсотків - є якісь плани, але вона завжди супроводжується різноманітними ексцесами. І відбувається те, що ніхто не планував.

читайте такожЯк час працює проти ПутінаТож навіть ті ракети у Львові, які вони випускали з бомбардувальників, так само можуть прилетіти куди завгодно і впасти, наприклад, на території тієї ж Польщі чи будь-якої іншої країни. І це обов’язково спровокує зворотні дії з боку НАТО - це не можна передбачити, але ймовірність цього досить велика.

Олександр Кочетков, політичний аналітик, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти