Виття гегемона: чому в Росії щосили готуються до наслідків ядерного удару

15 червня 2022, 14:51
На сході буде брязкати залізними яйцями китайська панда, а на підступах до Європи – жонглювати ракетами, доки не впустить, божевільний Путін.
Російська печера занурюється у фінансовий коматоз з передсмертними галюцинаціями
Путін подаватиме Заходу войовничі сигнали, виконуючи "ядерний вальс" з Іскандером між ніг / Reuters, gettyimages.com

Здійснилося! Відтепер Ощадбанк, Россельхозбанк і Московський кредитний банк будуть відключені від системи SWIFT. А найбільші світові банки JPMorgan Chase і Goldman Sachs вже призупинили операції з обслуговування боргових зобов'язань Росії. Печера занурюється у фінансовий коматоз. Чудо у вигляді 56 рублів за долар все більше стає схожим на передсмертну галюцинацію.

Розмовляючий вусатий папуга Путіна чревомовить про нелегку ситуацію, в якій зараз перебуває Росія, що підштовхує її до пошуку нових шляхів взаємодії з дружніми країнами. При цьому дружній акцент змістився з боку китайських товаришів, які презирливо "кинули" Кремль, у бік Індії. На пітерському економічному сходняку виступ пахана анонсовано як "надзвичайно важливий".

І то правда: в такій ситуації слухати бидло-фюрера потрібно уважно, розшифровуючи кожну інтонацію між старечим покашлюванням. Швидше за все, плешиве яйце знову подаватиме Заходу войовничі сигнали, виконуючи "ядерний вальс" з Іскандером між ніг. Китайські товариші, звичайно, в райське турне не поспішають, але теж готові довбанути по Штатах із криком "Тайвань наш!".

відео дня

А в цей час на скрепних болотах виє банкір Костін. Війна проти України обрушила в Росії все, позбавивши її "доступу до основних ринків капіталу, платіжних систем, міжнародних рейтингів і аудиторських послуг". Тому неминучі зміни "у всіх ключових сферах життя країни". Але ж ще чотири місяці тому гарчав, що путло-банкам не загрожує відключення від міжнародної системи SWIFT. До речі, ВТБ відключили одним з перших.

Слідом за Костіним кабінетні яйцеголові схематозники заскиглили про деградацію людського капіталу.

Санкції роблять свою справу: виробництво встає, росіяни припиняють купувати техніку і переходять до її ремонту. Попит на послуги з ремонту за останні три місяці виріс на 43% в порівнянні з 2021 роком. Це означає, Що галузі конструювання відмирають, так само як і виробництво, і на зміну фахівцеві-інженеру приходить ремонтник, що не створює новий технічний засіб, а всього лише продовжує життя старому. Можна, звичайно, це подати як ренесанс індустрії побутових послуг, але насправді це – занурення в печеру, ізоляція від світу сучасних технологій.

читайте такожРосія надриває пупок в Україні і вже не чекає перемог до сакральних дат

Трусить і "багатеньких Буратін", що тремтять від страху під протікаючим дахом системи. За даними агентства Henley&Partners, що досліджує питання еміграції, трохи більше 100 тисяч громадян Росії володіють статками, що перевищують 1 млн доларів, і вже цього року країну залишить більше 15 тисяч заможних росіян. Причому більша частина поїде саме через вторгнення в Україну. При цьому влада не намагається їх зупинити або напоумити, а з ходу наклеює ярлики "зрадників" і "ментальних відщепенців". Мільйонери безмовно біжать із "Путаніка", що накренився. Найпривабливішими напрямками для них стають Арабські Емірати, Мальта, Монако і навіть острів Маврикій.

У режимі орального виття продовжує віщати архітектор раннього путінізму Гліб Павловський: "Ця війна врешті-решт просто відхід від розмови. Війна внаслідок небажання і відвички говорити один з одним. Війна як місце, що витісняє собою світ людей, що розмовляють. Її мейнстрім – відхід від розмов до ракет середньої дальності. Від поміркованості та емпатії до ескалації. Тому так гнівно заперечується можливість мирних переговорів. Сама ідея домовленості, здатної привести до зближення позицій, зневажена всіма класами опозиції". Так от ти який, буревісник миру! А якщо перестріляти половину твоєї сім'ї, а другу половину зробити інвалідами, після чого запросити тебе за стіл переговорів – ти відкинеш цю пацифістську ідею? Або, відкинувши презирство і гнів, зблизиш позиції і ляжеш, як ягня поруч із кровожерливим вовком?

читайте такожНа порозі третьої світової війни: чому восени з подачі Китаю може початися реальний треш

На тлі цих завивань тремтять три європейських богатирі: Драгі, Шольц і Макрон, стурбовані мурлом скаженого карлика. А сам карлик готує нові страшилки, щоб паралізувати волю цих гігантів. Тому що, якщо поїдуть до Києва і нададуть Україні важке озброєння – Путін негайно завиє про те, що НАТО фактично вступило у війну з Росією. А після цього можна буде підняти в повітря все, що літає і здатне вразити цей світ. На сході буде брязкати залізними яйцями китайська панда, а на підступах до Європи – жонглювати ракетами божевільний Вован, вправляючись доти, доки не впустить.

Мерія Єкатеринбургу вирішила створити недоторканний запас на випадок надзвичайної ситуації. Часи настають суворі, тому чиновники вирішили зіграти на випередження, внісши до резервного списку продукти харчування, харчову сировину, будівельні матеріали, ПММ і багато іншого. Запаси будуть розміщені на територіях районних адміністрацій міста, а отримати звідти продовольство можна буде тільки за документами. Якщо відлущити чиновницький щебет і сфокусуватися на самому списку, то виходить, що в мерії Єкатеринбургу щосили готуються до наслідків ядерного удару. Особлива увага приділяється майбутньому розбору руїн і завалів в районах міської забудови і створення тимчасових житлових притулків барачного типу для великої кількості людей в осінньо-зимових умовах. Увагу також приділено засобам радіаційної розвідки та радіаційного районування місцевості – ймовірно, після масованого застосування ядерної зброї. Передбачається обробка масових поховань населення із запобіганням бактеріальних епідемій. А от набір продовольчих запасів передбачений на дуже обмежену групу – до 500 осіб – і на термін всього лише до одного року. І, ймовірно, на осінньо-зимовий період 2022-го.

читайте такожБуря вибухне не пізніше кінця літа: як далі розвиватиметься війна в Україні

Виє, виє глибинний гегемон. Шкребе кігтями по кам'янистих склепіннях печери, скрегоче зубами, прагнучи налякати людство райськими перспективами прожарювання. Він давно хотів зійтися в останній і рішучій битві, охоплений бажанням помститися за всі приниження. І за те, що далі передпокою не пустили, а він же збирався лягти в ліжко; і за те, що вигнали взаший, обливши холодним душем презирства. "Як же так? Я так багато бабла до вас заніс, а ви – вовки ганебні – мене як останнього опущенця – за шкірняк, і під зливу? Помста моя буде страшною. Я, як пацан-мученик, потраплю до раю, а ви, паскуди, просто здохнете!" І весь пацанський легіон вишикувався в чергу, щоб жахнути востаннє і зі згубним захопленням спостерігати з першого ряду за останнім світловим шоу.

Олександр Сотник, головний редактор незалежного суспільно-політичного каналу Sotnik-TV, російський журналіст, письменник, публіцист, для Sotnik-TV

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти