Війна йде в Росію: що чекає на РФ і Путіна в 2023 році

29 грудня 2022, 06:02оновлено 4 січня 2023, 16:51
Вже найближчими місяцями війна перенесеться на територію Росії, Білорусі та Криму.
Олег Соскін переконаний, що, коли війна перенесеться на територію Росії та Білорусі, в неї вступлять Польща, Литва та інші країни
Війна перекинеться на територію Росії, і через півроку від армії РФ нічого не залишиться, вважає Соскін / Колаж Главред, kremlin.ru, скріншот

У Путіна і Росії на 2023 рік вимальовується дуже погана перспектива.

Коли російська армія вторглася в Україну 24 лютого, її чисельність становила 200 тисяч осіб, але за десять місяців її перебили. І тепер у Росії вже немає тих військ, ресурсів, сил і техніки. Путін набрав другу армію – 318 тисяч мобілізованих і 120 тисяч строковиків, але росіяни не обурилися і, як барани, мовчки пішли на забій.

Українська армія в день на фронті знищує, як мінімум, 300 російських військовослужбовців, а поранених втричі рази більше. Виходить,близько тисячі росіян йдуть у небуття щодня. Такими темпами за грудень 30-40 тисяч осіб із нового призову будуть ліквідовані в тому чи іншому вигляді. Якщо українська армія продовжить в тому самому дусі, то за зиму за такої інтенсивності боїв і такої "м'ясорубки" 100 тисяч російських солдатів із 300 тисяч піде в небуття.

У підсумку при продовженні бойових дій в Україні у Путіна від другої набраної армії нічого не залишиться вже через півроку.

При цьому в Росії падає економіка, адже всі ці люди були в народному господарстві, плюс кілька мільйонів росіян виїхало з країни. Таким чином, в РФ відбувається обвал грошової системи. Навіть нафту Путін сьогодні змушений продавати за 40 із чимось доларів за барель, тобто майже за собівартістю.

Таким чином, тривалий період Росія витримати цю війну не зможе.

А якщо врахувати ще й те, що "Велика сімка" назвала Путіна і Лукашенка військовими злочинцями, для Путіна складається ситуація, як у фільмі – "або я її веду в ЗАГС, або вона мене до прокурора". Тобто він або виграє війну, або йому кінець. Це означає, що Путін не може зупинитися в Україні.

З цієї причини Путіну потрібно розширити військові дії. Йому вигідно, щоб війна почалася десь ще, йому потрібно перевести війну в світовий спектр. Тому 2023 рік стане роком, коли в світі почнуться нові війни. Війна може спалахнути в Косово, Латинській Америці (в Перу, наприклад, починається заваруха), Африці або Азії (зараз відбулися зіткнення між Індією і Китаєм, в результаті яких загинули сотні людей). Путіну дуже вигідно, щоб Північна Корея напала на Південну, і тихоокеанська війна йому конче потрібна. Тому всі сили Путіна і його банди будуть кинуті на це. Адже якщо він не піде з-під удару України, у нього дуже погані перспективи.

Путіну доведеться проводити нову мобілізацію в Росії вже в березні, щоб набрати, як мінімум, півмільйона людей. А це може призвести до внутрішніх зіткнень у Росії, тому що напруга в російському суспільстві і так велика.

Росія не може досягти успіху на фронті, але Путін може знищити українську економіку і наші міста, а от українську армію він знищити не в силах. Такий парадокс: кожен російський удар по українських містах лише піднімає градус української люті.

В таких умовах війна повинна перекинутися на територію Росії. І я думаю, після грудневого ракетного удару РФ війна перенесеться на російську територію. Як тільки українські генеруючі потужності будуть остаточно знищені, в України не залишиться іншого виходу, окрім як перенести війну на територію Росії, Білорусі та Криму.

Наша армія піде туди, і ніякі вашингтонські або брюссельські накази зупинитися діяти не будуть.

Якщо почнеться війна на території Росії та Білорусі, у війну також втягнуться Польща, Литва та інші країни.

Таким чином, цілком ймовірно, що Україна не чекатиме січневого ракетного удару, і перший місяць 2023 року ознаменується ударом України по російській території. Після чого війна стане вже євразійською. У будь-якому випадку, Україна не може чекати появи у Росії іранських ракет.

Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства, політолог і економіст, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти