Війна КНР за Тайвань: чого чекати

10 січня 2024, 08:10
Так, швидкої інтеграції навіть при владі Гоміньдану не буде. Але ніхто і не поспішає.
Китай, Тайвань
Китай і Тайвань / Колаж Главред, фото ua.depositphotos.com, GoogleMaps

А навіщо 13 січня Тайвань обирає президента. На перший погляд, лідирує Лай Цінде, лідер прогресивної партії, що виступає за незалежність. І що, переможе і почнеться війна?

Не зовсім. На другому і третьому місці представники Гоміньдан і народної партії. Ці партії входять в так звану "синю коаліцію" в законодавчому юані. Яка виступає за реалізацію підходу "одна країна - два шляхи" (в КНР це називається "одна країна - дві системи").

відео дня

Проблема "синіх" - вони не домовилися про єдиного кандидата. Але навіть у такому форматі розрив між Лай Цінде та Хоу Юй дуже, дуже зменшився. А це настрої населення.

На тлі таких процесів з громадською думкою логічно задатися питанням "А навіщо воювати, якщо можна почекати".

Так, швидкої інтеграції навіть при владі Гоміньдану не буде. Але ніхто і не поспішає.

Якось так.

Хто такий Ігар Тишкевич

Білоруський аналітик, публіцист, блогер, експерт програми "Міжнародна і внутрішня політика" Українського інституту майбутнього. Автор аналітичних публікацій про білоруську та українську політику та економіку. Дослідницькі інтереси: еволюція політичних систем і політичних інститутів у країнах, що переживають трансформацію; суспільні відносини, можливості корекції системи відносин і впливу на неї; зв’язок економічних відносин і міжнародної політики, взаємний вплив; регіональна політика – Східна Європа і Причорномор’я. Розробив низку навчальних програм та тренінгів з комунікацій, політичних кампаній, пише uifuture.org.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти