Війна на виснаження до 2032 року

17 вересня 2023, 08:42
888
Це виглядає на прийнятний і вигідний для всіх компроміс: ми не відмовляємось від територій, але задачі і терміни їх виконання стають реалістичними.
Війна на виснаження до 2032 року
"Поетапна перемога" виглядає як достатньо реалістичний план / колаж: Главред, фото: 33-та окрема механізована бригада, 35-та ОБрМП

Уряд і збройні сили Німеччини не виключають, що воєнні дії в Україні можуть тривати до 2032, і налаштовуються на довгу війну та довготривалу підтримку Києва - генерал-майор Бундесверу, голова ситуаційного центру по Україні в Міноборони ФРН, ексміністр оборони Крістіан Фройдінґ на панельній дискусії Фонду Пінчука.

"Ми готові зробити час нашим союзником, а не союзником Путіна. ...Підтримка України повинна працювати навіть краще в майбутньому. Нам доведеться краще координуватись і пришвидшити надання допомоги до досягнення повної перемоги".

відео дня

Перемога, за словами Фройдінґа, - це вихід на кордони 1991 після повернення всіх окупованих територій.

Перекрити сухопутний коридор до Криму - ймовірно, обов'язкова умова цього етапу війни, навіть як він не буде останнім. І Європа розраховує після цього тією чи іншою мірою заморозити протистояння, вивести його на новий рівень "війни на виснаження Росії". Котре виснаження попередньо і обраховують довести до логічного кінця десь до 2032. І тоді ж до України, очевидно, повернуться всі окуповані терени.

Я би не сказав, що це такий вже неприйнятний для нас план (якщо це дійсно план, хоча дуже схоже): після вибивання окупанта з Пониззя на кілька років зафіксувати ситуацію в межах 2014 року. А Крим і Донбас повернути пізніше, коли буде виснажено і зруйновано економіку РФ.

Це виглядає на прийнятний і вигідний для всіх компроміс: ми не відмовляємось від територій, але задачі і терміни їх виконання стають реалістичними.

Тим більше, що все одно території, що довший час перебували під ворожою окупацією, за будь-яких умов доведеться кілька десятиліть реабілітувати в ізоляції і за спецстатусів. А на це потрібні ресурси, фахівці і впевнена державна економіка.

В цілому "поетапна перемога", якщо союзники дійсно оберуть цей варіант, виглядає як достатньо реалістичний план.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти