Війна в Україні і підміна понять по-російськи: чому те, що в РФ патріотизм, у нас – "неонацизм"

11 квітня 2022, 19:58оновлено 11 квітня 2022, 22:23
Українці захищають свої будинки і сім'ї, але РФ називає їх "неонацистами". При цьому росіяни грабують, ґвалтують і вбивають, але називають себе "антифашистами".
Росія хоче, щоб українці зникли
Міф Кремля про "українських неонацистів" став підставою для бійні в Україні / Фото Reuters

Про український "неонацизм". Якщо позбутися цієї "напасті", то "патріотично" накручене російське суспільство втратить ідеологічні цілі в цій бійні. Геть "неонацизм", і кінець війні – що може бути простіше?

Так звідки ж узявся "неонацизм" в країні, де більша частина населення, включаючи найзапекліших "нацистів" (за версією Соловйова), говорить російською? Що це за "неонацизм" такий, за який борються сьогодні і українці, і росіяни, і татари, і молдавани, і білоруси, і грузини, і тисячі людей інших національностей?..

Чим може загрожувати український "неонацизм" росіянам, якщо тільки не серіалами "95 кварталу"? Хіба це "неонацисти" захопили Крим? Окупували Донбас? Ведуть війну на знищення українського народу на українській території?

відео дня

читайте такожРізанина в Бучі та російський нацизм: чому Європі важливо зрозуміти суть війни в Україні

Замініть у кремлівській риториці словосполучення "українські неонацисти" на "білофінські фашисти" – отримаєте "законну" підставу для нападу на Фінляндію в 1939 році. Замініть "неонацистів" на "душманів", і можете вторгатися в Афганістан в 1979 році. Поставте в один ряд "неонацистів" з "бандформуваннями", і знищуйте Грозний два рази поспіль...

Точно так само колись Гітлер поставив поза законом весь єврейський народ і тим самим дав Німеччині та її союзникам "законне право" на грабежі, вбивства і масове винищення мільйонів людей.

читайте такожВійна в Україні ненадовго, російська армія протримається ще два-три місяці - Юрій Касьянов

Ми, українці – "неонацисти", тому що ми захищаємо свої будинки, свої сім'ї, своїх близьких, свою Україну. Вони, росіяни – "антифашисти", бо грабують, ґвалтують, вбивають. Вони хочуть, щоб ми зникли, а ми просто хочемо жити...

Юрій Касьянов, волонтер, блогер

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти