Війна в Україні показала, що у Росії немає армії – є збіговисько скотів

5 квітня 2022, 11:27оновлено 5 квітня 2022, 15:37
Безумовно, потрібно розділяти відповідальність армії і політиків, але це не особисто Путін ґвалтував, убивав цивільних і мародерствував у Бучі.
Російська армія порушує всі міжнародно-визнані норми ведення війни
Російські МЗС і Міноборони брешуть про те, що фото з Бучі – фейки / Телеграм-канал Pravda Gerashchenko

Ця "спецоперація" показала, як Шойгу насправді розвалив російську армію, перетворивши її на збіговисько голодних мародерів-убивць, які втратили людську подобу. "Ввічливі люди" зразка 2014-го – то була спадщина реформ Сердюкова. Шойгу, незважаючи на пекельні бюджети, просрав абсолютно все.

Головне – це не армія, а скоти, які ґвалтують і вбивають мирних жителів зі зв'язаними за спиною руками. До того ж, це ще й скоти-жебраки – насамперед після заходу в міста і села вони зривають із жінок обручки і ланцюжки та набивають повні вантажівки пралками та іншим мотлохом.

Втім, потрібно розділяти відповідальність армії і політиків. Армія повинна бути поза політикою і підкорятися законному керівництву країни. Якщо армії США надходить наказ від президента почати війну в Іраку, або якщо армії Росії надходить наказ захопити Крим, то генерали повинні підкорятися наказу верховного головнокомандувача, а не влаштовувати обговорення – розумний цей наказ чи ні. Відповідальність за подібні накази несуть політики.

відео дня

читайте такожРізанина в Бучі та російський нацизм: чому Європі важливо зрозуміти суть війни в Україні

Тому я вважаю і вважав, що наказ анексувати Крим – незаконний і злочинний. Росія порушила міжнародне право і взяті на себе зобов'язання по Будапештському меморандуму. Росія повинна повернути Крим Україні якомога швидше, чим раніше, тим краще.

Однак відповідати за злочинну анексію Криму повинен Путін, члени Ради Федерації і депутати Держдуми, хто санкціонував цю незаконну операцію з приєднання Криму. До російської армії у мене претензій немає – вони виконали наказ, і мені невідомі дані про масові військові злочини під час захоплення Росією Криму в лютому 2014 року.

Ситуація з нинішньою війною принципово інша. Тут уже військовими злочинцями є і Путін, і Рада Федерації, і Держдума, і російська армія від рядових солдатів до генералів. Тому що російська армія порушує всі міжнародно-визнані норми ведення війни – бомбить житлові квартали, ґвалтує і вбиває мирних жителів, займається мародерством. Ці злочини – вже на совісті кожного військовослужбовця, хто їх скоював. Це не особисто Путін ґвалтував, убивав цивільних, мародерствував.

читайте такожУ війні в Україні стався переломний момент: чому звірства в Бучі - точка неповернення

Ця війна показала, що у Росії немає більше армії – є збіговисько скотів. І це вже особиста відповідальність Шойгу та інших генералів, що довели армію до такого стану.

Крім того, поясню очевидне. Чому я на 100% впевнений, що МЗС і Міноборони брешуть.

Весь світ облетіли шокуючі фотографії з місць окупації російської армії. Яка повинна бути розумна реакція російської влади і військових? Ми проведемо розслідування і розберемося. Адже і міністр оборони, і глава МЗС не були на місці, вони не контролюють дії кожного солдата. Йде війна. Народ і солдати звіріють. Цілком можливо, що це могли бути російські солдати. Але в будь-якому випадку, потрібне розслідування.

читайте такожРосійські Кати в Україні: традиція Катинського розстрілу жива і триває у вірних синах Росії

Натомість російські МЗС і Міноборони в той же день, навіть без попереднього розслідування, заявляють – це фейки. Так у вас же навіть елементарно часу не було перевірити, фейки це чи ні! Як ви можете так одразу стверджувати?! Єдиний варіант – якщо ви навмисно брешете, і, щоб встановити істину, навіть ніякого розслідування проводити не збираєтеся.

Тобто твердження Міноборони і МЗС, що фото з Бучі – фейки, – це гарантована брехня. От така прямо кришталево-еталонна брехня з головної палати мір і ваг.

Максим Миронов, професор фінансів, доктор Чиказького університету

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти