Війна в Україні: за яких умов божевільний вождь відступить

18 березня 2022, 10:30оновлено 30 березня 2022, 16:57
У хворому мозку Путіна всі інтеграційні проекти Росії не можуть існувати без приєднання України.
Путіну не вдалося продати фуфло всьому світу
Без знищення або відсторонення Путіна ситуація не вирішиться / Маріупольська міськрада

Війна виникла не на порожньому місці, хоча і не була спровокована Україною. Росія в 2014 допомогла повалити Януковича після того, як він, мабуть, відмовився втопити в крові Майдан. Якби він не злякався, то Путін отримав би всю Україну ще в 2014.

Оскільки Янукович втік, включився сценарій анексії Криму і псевдоповстань у різних регіонах України. Якщо ви пам'ятаєте, то спроби змінити режим і організувати "республіки" були в Харкові, Херсоні, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі.

Оскільки Донецьк і Луганськ були ближчими до кордону, Росія змогла завезти туди "революціонерів", а після, коли знадобилося підкріплення, прислали Гіркіна і архаровцев, а потім вже й армію "шахтарів і металургів".

відео дня

читайте такожВійна вже програна Росією, і питання часу, коли Путін це визнає

У всіх інших регіонах пропутінці зазнали поразки, але їх, на жаль, не садили довічно, не лінчували, не вбивали. Єдиний інцидент стався випадково, в Одесі, де згоріли в пожежі 52 людини, багато з яких були агентами РФ.

Далі АТО, Мінські угоди, встановилася лінія фронту, яка трималася вісім років з мінімальними жертвами і рідкісними загостреннями.

За цей час РФ підготувала нову військову операцію, в якості помсти за невдалу "Новоросію", її мета – вся Україна, насильницьке захоплення території, зміна влади на проросійську, фізичне очищення від будь-яких неугодних режиму громадян, ліквідація будь-яких проявів "українства" і "європейськості".

Всі ці гасла про денацифікацію, демілітаризацію – це прикриття, яке продається безмозкому російському плебсу і далеким від наших проблем європейцям, які не мають кордонів з Україною.

читайте такожСтарперський фашизм: чому Путіну не взяти Україну

Проміжні підсумки – фуфло всьому світу продати не вдалося, бліцкригу не вийшло, світ допомагає Україні, російська армія зав'язла і не може показати результати, яких бажає божевільний вождь.

Факт, що в хворому мозку Путіна всі інтеграційні проекти Росії не можуть існувати без приєднання України тим чи іншим способом, і він не відступить без зовнішнього удару.

Далі, відволікаючись від історичного екскурсу, я все-таки вважаю, що без знищення або відсторонення нинішнього глави РФ ситуація не вирішиться. Саме це і є найменш болючою умовою для настання нової реальності – нової архітектури безпеки в Євразії.

Євген Іхельзон, блогер, релігієзнавець і мандрівник

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти