Повітряний бій у ніч на Різдво

25 грудня 2023, 19:10
Грудень стає дуже гарячим місяцем по втратах російської авіації.
Повітряний бій у ніч на Різдво
Російський Су / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія

У ніч на 25 грудня російські окупанти, як це і властиво аморальним покидькам, маніакального складу розуму, задіяли по території України як дрони-камікадзе Shahed-136, так і ракетні удари за допомогою тактичної авіації.

РОВ застосували 31 дрон-камікадзе, з яких 28 були збиті.

Окупанти запустили Shahed-136 близько 18:00, застосувавши за весь час атаки в цілому 6 груп. Атака тривала понад 6 годин, а подолана дронами відстань становила близько 900 км.

відео дня

На себе звертає увагу, що запущена остання 6-а "група" була в кількості 1 дрона.

Тактична авіація застосовувала ракети Х-59 і протирадіолокаційну Х-31п. Ракети були збиті, а так само був збитий російський винищувач Су-30СМ. Крім того, підтвердилося знищення ще одного фронтового бомбардувальника Су-34.

Таким чином, грудень стає дуже гарячим місяцем по втратах російської авіації.

Нагадаю, що на 5 грудня був знищений Су-24М. У ніч на 17 грудня був здійснений наліт деяких НЛО на аеродром в Морозовську, результатом якого стало пошкодженням мінімум 2-х фронтових бомбардувальників Су-34. 22 грудня було знищено три Су-34, а з 24 на 25 грудня ще 1 Су-34 і Су-30СМ.

І це без урахування того, що росіяни на 17 грудня збили свій же штурмовик Су-25.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти