Загоряння в Пскові не на жарт схвилювали росіян

30 серпня 2023, 19:10
1310
Що ж, нам якось плювати, що пишуть і що говорять російські пропагандисти. Головне - це результат.
Вибухи в Пскові
Вибухи в Пскові / Колаж Главред, фото скріншот з відео

Вже зараз російські пропагандисти задіяли свої "турецькі джерела" і "турецьких експертів", які поширюють фейк, що інцидент на аеродромі в Пскові став наслідком проникнення БПЛА з Естонії.

Даним наративом росіяни намагаються виправдати повну недієздатність своєї ППО. Адже якщо вони звинуватять у цьому нальоті, наприклад, Україну, то, що ж це виходить? Група БПЛА вільно подолала 700 км повітряного простору Росії і знищила літаки вартістю сотні мільйонів доларів на важливому військовому об'єкті?

Крім того, наратив зі звинуваченням Естонії дозволить цей удар зам'яти - мовляв, це так НАТО нас провокує, але не піддамося на провокацію!

відео дня

Що ж, нам якось плювати, що пишуть і що говорять російські пропагандисти. Головне - це результат. А результат чергового головотяпства більш ніж чудовий.

Сьогодні вночі, як і багато українців за останні півтора року, я прокинувся від сигналу повітряної тривоги і під гуркіт працюючої ППО. Як би це цинічно не звучало, але це сіра, буденна буденність тилу. Але цієї ночі, на рідкість, мені було цікаво не спати.

Адже і справді, за останні півтора року рідко коли разом з тобою, одночасно, не спав Псков, не спала Брянська, Орловська, Калузька, Тульська і Московська області. Географія не сплячих російських міст і областей розширюється.

І так.

Ми ще всерйоз нічого не починали. Тим більше, що - це не ми.

Ракетний удар по Україні в ніч на 30 серпня...

Цієї ночі російські окупанти здійснили, мабуть, один з найбільш сильних комплексних ударів по Україні за останній час, використовуючи для цього як крилаті ракети, так і дрони-камікадзе Shahed-136.

Згідно номенклатурі, було використано:

  • 8 КРМБ "Калібр" - всі збиті
  • 28 Х-101/555 - всі збиті
  • 16 Shahed-136 - 15 збиті

Разом 36 крилатих ракет і 16 дронів. Сумарно - 52 повітряні цілі, 51 з яких були збиті.

Які висновки ми можемо зробити з цього нальоту?

По-перше, добре, що він таки мав місце...

Звичайно, зараз багато хто може накинутися з критикою, що ти таке говориш, загинули люди, постраждали житлові будинки. Але, давайте без емоцій, а сухо по факту. Буквально днями я зазначав, що тільки по відсутності, або наявності ракетних ударів, можна буде судити, чи готують росіяни терор на зиму чи ні.

Для цього я наводив приклад виробництва і накопичення БК ракет Х-101/555. За добу окупанти можуть виробляти в середньому 2 ракети Х-101/555. З урахуванням їх обстрілів за серпень, вони застосовують зараз для цього обмежений боєкомплект, відповідний виробництву в перервах між обстрілами.

Наводжу статистику:

26 липня: 36/33-Х-101/555

6 серпня: 20/13 Х-101/555 (10 днів - вироблено максимум 20 ракет)

15 серпня: 20/16-Х-101/555 (9 днів = 20 ракет)

27 серпня: 4/4-Х-101/555 (експериментальний пуск)

30 серпня: 28/28-Х-101/555 (15 днів = 32 ракети)

Періодичність пусків відповідає виробленому за цей період БК.

З іншого боку, це не скасовує перебування на складах ракет, які відновлюються за допомогою ремонтних робіт, або використовуються виключно як фальш-цілі. Але, повернемося до питання про те, що краще, що цей пуск був, ніж, якби його не було.

Якби пуску цього не було, то можна було б говорити про накопичення окупантами БК. Тобто, починаючи з 15 серпня, якби не було пусків Х-101/555, то до 15 вересня у них би був БК - 60 ракет, а до 15 жовтня близько 120. На 15 листопада це б вже було 180 нових Х-101/555.

А тепер питання. Яка ймовірність прориву ППО, коли використовується, наприклад, 3 дні поспіль по 60 авіаційних ракет Х-101/555, комбіновано з КРМБ "Калібр" і десятками Shahed-136.

Тому, сьогоднішній наліт показав і те, що як мінімум на сьогодні вони не накопичують БК.

Українські сили ППО - найкращі у світі!

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти