Відплата настане раніше, ніж здається: через війну в Україні Росія приречена розсипатися

30 березня 2022, 08:57оновлено 30 березня 2022, 17:02
Путін пов'язав росіян кров'ю, і вони на це погодилися. Багато хто вірив, що саме їх не торкнеться, як було з Сирією. Але Україна торкнеться всіх.
Російська недоімперія не може перемогти у війні з Україною
Час укладати парі, хто першим із російських регіонів розпустить вітрила під гаслом "Подалі від Москви" / Фото: Reuters

Пам'ятайте, як починаються повчальні слов'янські історії: було у батька три сини? У нашому випадку – три дочки.

Одна – тиха, працьовита, слухняна, картоплю дуже любила. Друга – яскрава, норовиста, як скаковий кінь, вдачі рішучоїі непокірної, спокійна, але якщо розлютити якою-небудь "спецоперацією"... Третя – брехлива, підла, жадібна, ще в дитинстві іграшки у сестер забирала, вимахала здоровенна дурища, хоча і молодшенька. І все командувати лізла, руки розпускала. Стерво, одним словом…

Алегорія зрозуміла. І зрозуміло, що колишній світоустрій вже зруйнований. Для Росії, в першу чергу.

відео дня

Недоімперії не може перемогти. У неї є військова сила, точніше, залишки з часів Союзу. А моральної – ні крапельки. Тому що забрехалася до краю.

Намагаюся уявити, який заворот мозку стався у російських офіційних осіб типу "Маші-калинки", щоб показувати відеокадри зруйнованого Маріуполя і при цьому на цілком серйозно ліпити, ніби цей жах створили "українські бандерівці, коли відступали"? До речі, полк "Азов", який для Росії символізує цих самих бандерівців, нікуди не відступав і продовжує героїчно битися в Маріуполі, стримуючи сили ворога, що у багато разів переважають. "Азовці", як і інші наші воїни, захищають, а не руйнують.

І я точно знаю, що в Росії тільки на публіку, під відеозапис зображують, ніби вірять, що вторгнення з використанням всіх видів сухопутних військ, авіації, включаючи стратегічну, флоту і ракетних сил – це спецоперація. Прекрасно вони розуміють, що це загарбницька, неправедна війна. І що всі вони – від Путіна до тих, хто схвалює агресію – військові злочинці. І заслуговують на сувору відплату.

Так, бункерний фюрер пов'язав росіян кров'ю, і вони на це погодилися.

Тому що занадто багато хто вірив, що саме їх – не торкнеться. Як було з Сирією. Але Україна торкнеться всіх.

читайте такожРосія неминуче програє війну і втратить частину власної території

Росія настільки дістала світ, що її таку – агресивну і неосудну, вже не випустять. Путіну, що тупає ніжками, мовляв, він задавить Україну, варто було б глянути в дзеркало і приміряти свої погрози на себе.

Мова навіть не про санкції, які угроблять економіку Росії протягом двох-трьох років. Відплата настане раніше.

За підсумками "не війни" Росія, цей колос на іржавих совкових ногах, рясно змащених нафтою, неминуче розсиплеться на уламки. Вже зараз різко активізувалися відцентрові процеси в російських регіонах, які раніше давилися силовиками. А зараз карателі щодня отримують по зубах в Україні. З кожним днем нашого успішного опору вони на чолі з бункерним стрімко перестають бути великими і жахливими, страшними і непереможними. Це не фантазії, це те, що я чую від росіян, що зберегли здоровий глузд, таких небагато, але вони є. Поки що небагато.

читайте такожКремль змінює цілі: чому вже ніхто не завадить Україні повернути Донбас і Крим

Саме час укладати парі, хто першим із російських регіонів розпустить вітрила під гаслом "Подалі від Москви". Далекий Схід? Сибір? Татарстан? Особисто я ставлю на Республіку Саха або Якутію, якщо по-простому. Якраз там зосереджена більшість викопних ресурсів недоімперії – нафта, газ, ліс, золото, алмази. До речі, міжнародний лідер із видобутку алмазів "Де Бірс" давно виношує плани повернути під свій контроль якутські родовища.

Україна вже відвоювала собі право на європейський шлях розвитку, це навіть лишньохромосомний Мединський на переговорах не заперечує. Якщо після миру на адекватних умовах Україна нарешті змінить пострадянську систему влади на прозору і ефективну, вона в рамках післявоєнного відновлення стане економічним лідером регіону. І Білорусь автоматично потягнеться за нею.

Мова не йде про те, що нам доведеться розбиратися з Білоруссю військовою силою. Але хитропопа позиція Лукашенка – територію для нападу на Україну надав, але свої війська не ввів, за це мені все пробачать – не прокотить. На тлі краху Росії з агресією проти України і лавиною наростаючих в ній внутрішніх проблем білоруси напевно самі розберуться з "бацькою", що давно опротив їм. І оновлена Білорусь куди охочіше вступить у справедливий демократичний союз із Україною-переможницею, ніж з агонізуючою недоімперією.

читайте такожНедовго сміялися Російські Іскандери: чому РФ не вдасться поповнити запаси ракет, що закінчилися

У нас все буде. Але необхідно спокійно, без шапкозакидательства вимотати війська агресора асиметричним опором, отримати і опанувати західне озброєння, що надходить, і перейти від тактичних контратак до стратегічного контрнаступу. Ось тоді і складуться реальні справедливі переговорні позиції для миру, що влаштують Україну.

Ви запитаєте, а як та історія з сестрами закінчилася? Та звичайно: коли стервозна сестра всіх вкрай дістала, її... ні, не придушили, а просто вигнали з сумою з дому. Ще й незмивною червоною фарбою на лобі написали "Сука", щоб кожен зустрічний впізнати міг.

Ось така бувальщина.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти