Можливості звузилися: чому Геращенко міг залишитися у МВС

30 серпня 2021, 16:05оновлено 1 вересня 2021, 13:11
Банкова і Арсен Аваков, ймовірно, домовилися не спалювати мостів.
Геращенко
Антон Геращенко, ймовірно, зберіг посаду в МВС / УНІАН

Можливе призначення Антона Геращенка у МВС слід розцінювати як прагнення старої і нової команд зберегти відносини, адже обидві сторони зацікавлені в тому, щоб була комунікація між командою колишнього міністра Арсена Авакова і новою командою Дениса Монастирського.

Тому, цілком можливо, у цьому випадку Антон Геращенко виступатиме в ролі комунікатора в питаннях кадрової політики і різних рішень щодо структур МВС, адже система дуже складна і людині "зі сторони" в ній буде складно орієнтуватися.

Ймовірно, Геращенко якраз і був призначений для того, аби новому міністру було легше орієнтуватися. Причому тут, швидше за все, зіграли роль давні стосунки Монастирського і Геращенка, у якого нинішній міністр раніше був помічником.

відео дня

Очевидно, що його призначення не могло бути не погоджено на Банковій і з Аваковим - напевно, були якісь двосторонні домовленості. Тому що просто так таке рокірування нинішньому міністру МВС було б непросто зробити. І оскільки вонои було залаштунковими, то і про його призначення стало відомо раптово.

При цьому Геращенко може затриматися в цьому кріслі, а не тільки обмежитися перехідним періодом. І це якраз має показати, що немає ніякого стану війни між новою командою і тією, що пішла.

читайте такожЩо відбуватиметься в МВС при новому міністріАле статус радника не дає можливості для прийняття рішень - він може радити, але вирішувати міністру. Крім того, у радника немає всієї повноти інформації – це різні ролі. Безумовно, він вхожий до міністерства, але його можливості обмежені.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор", спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти