Відновлення великомасштабних бойових дій на Донбасі практично неминуче

29 жовтня 2021, 19:20
Якщо не застосовувати Байрактари, то це викличе шквал критики військового керівництва, звинувачення його в боягузтві і таке інше.
Донбас
Відновлення великомасштабних бойових дій на Донбасі практично неминуче / УНІАН

Попри те, що перше застосування Байрактара, хоча і з навчальним боєприпасом, викликало сплеск (дещо показної та ірраціональної, на мій погляд) ейфорії і величезний приплив патріотизму, проте, треба зберігати тверезу голову й подумати про наслідки цього кроку. А вони можуть бути не настільки однозначними і, як це часто буває, не зовсім такими, на які розраховували його ініціатори.

Зараз все буде визначатися відповідними кроками Росії.

І головне питання наступне:

відео дня

Що робитиме українське керівництво, якщо обстріли української території з гаубиць продовжаться?

Принципово є два варіанти.

1.Застосовувати Байрактари з бойовими ракетами

2.Відмовитися від застосування Байрактарів

Якщо не застосовувати Байрактари, то це викличе шквал критики військового керівництва, звинувачення його в боягузтві й таке інше. Тобто буде величезний психологічний програш і розчарування у військах. Тоді навчальне застосування Байрактара виявиться нелогічним і навіть деструктивним.

читайте такожБайрактари - це вихід ведення війни на зовсім інший рівеньОтже, необхідно буде застосовувати Байрактари. Але це означатиме переведення бойових дій на зовсім інший рівень і з дуже важко прогнозованими наслідками. Росія може це використовувати для ескалації.

Утім, як я вже неодноразово писав, відновлення великомасштабних бойових дій на Донбасі практично неминуче. І, можливо, українське керівництво виходить саме з цієї логіки. Але тоді треба було застосовувати відразу ж бойові ракети.

Зараз ініціатива в руках у Росії. Багато в чому зараз від її реакції на застосування Байрактара залежить подальший розвиток подій. Утім, поки не запущений Північний потік-2, у неї зв'язані руки для початку ескалації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти