Повернення до рідної гавані: як Китай може відібрати у РФ Примор'я і Забайкалля

12 березня 2022, 16:07оновлено 12 березня 2022, 16:39
У якийсь момент Китай може вирішити, що пора повернути втрачене - з військової точки зору це буде нескладно, адже агресора ніхто не стане захищати.
Путіна Сі Цзіньпін
Сталін теж намагався дружити з Гітлером, як Путін із Сі , але це йому не допомогло / REUTERS

Як відомо, слабкість Радянської Армії, продемонстрована у фінській війні, стала важливим аргументом для Гітлера при рішенні про вторгнення в СРСР. Тепер путінська армія ще сильніше зганьбилася в Україні. Упевнений, що за цим пильно стежать китайські товариші.

Сталін теж намагався дружити з Гітлером, як Путін із Сі, Але це йому не допомогло. Китайці психологічно продовжують вважати своїми землі, що відійшли до Росії за кабальними договорами 19 століття: Примор'я, Забайкаллі і т.д. у якийсь момент вони можуть вирішити, що пора повернути втрачене, тим більше, з військової точки зору це будуть нескладно зробити.

Багатомільйонні сучасні китайські збройні сили в момент розмітають прокралася російську армію на іржавих консервних банках, яка, як показала війна в Україні, вміє воювати тільки з мирним населенням.

відео дня

Зробити це буде навіть простіше, ніж захопити Тайвань. Вторгнення в нього викликало б з боку США потужні санкції, які привели б китайську економіку до жорстокої кризи, адже вона працює в значній мірі на американський ринок. Китайське вторгнення в Росію, після її агресії проти України, не викличе жодної міжнародної відповіді. Агресора ніхто захищати не буде, не буде санкцій і кризи.

Ви скажете - а як же російська ядерна зброя? Ситуація з ним не може бути іншою, ніж в цілому в країні. Тобто і там - повний бардак і показуха. Ракети не злітають, бомби не вибухають, все може бути знищено прямо в шахтах або перехоплено. Китайці можуть не злякатися російського ядерного "паперового тигра".

читайте такожБезсила злість Путіна: чому Росія приречена на поразкуПутінське вторгнення в Україну відкрило ящик Пандори. Тепер і китайці можуть сказати - а що, так можна було? Тоді і нам пора повернути Примор'я і Забайкалля до рідної гавані.

Може бути це не дуже ймовірно завтра, але післязавтра - чому б і ні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти