Ворожі мости повинні падати, а українська армія наступати

8 жовтня 2022, 12:34
Якщо теоретично уявити припинення опору України, то ризик ядерного удару не стане меншим. Бо фюрер прагне щось довести не нам, а США.
Вибух на Кримському мосту
Вибух на Кримському мосту / https://t.me/SBUkr

Неминуче сталося: кримський міст нарешті підірвали. У херсонського угруповання окупантів намітилися серйозні проблеми з постачанням. Браво спецслужбам, партизанам, підпільникам або хто там вчинив цю правильну справу!

Але настільки успішна акція, особливо, після підриву "північних потоків", гарантовано викличе спробу відповіді від недоімперії. У зв'язку з цим варто внести ясність у висловлювання президента Байдена, що сьогодні ризик застосування ядерної зброї настільки ж високий, як за часів Карибської кризи.

Перш за все, треба відрізняти фактичні і політичні висловлювання.

відео дня

Фактичне - це про реальну готовність сторін, що протистоять, до застосування ЯЗ. І базується воно на даних розвідки — технічної (супутники і авіація) і агентурної.

А політичне висловлювання - це емоційний посил, покликаний сформувати громадську думку. І базується воно на особистій оцінці того, хто виступає.

Так ось, у фактичному сенсі загроза ядерного удару за останній час не стала більшою, бо розвідка не фіксує будь-яких реальних приготувань до атаки — ні наказів про підвищення боєготовності, ні вивезення боєголовок зі сховищ.

Звертаючись до історії, зауважу, що при Карибській кризі ядерні сили СРСР і США були приведені в передостанній рівень готовності, вище якого тільки розкрутка гіроскопів систем управління і введення кодів на бойове застосування.

На сьогодні такого не спостерігається.

А в політичному сенсі — так, ризик дуже високий, бо маємо справу зі старим маніяком, одержимим нав'язливими ідеями. І чим виразніше стає перспектива поразки недоімперії в розв'язаній нею агресивній війні, чим більше успіхів ЗСУ на більш бою, тим активніше рука кремлівського фюрерка тягнеться до червоної кнопки.

Але парадокс у тому, що якщо теоретично уявити припинення опору України, то ризик ядерного удару не стане меншим. Бо фюрер прагне щось довести не нам, а США. І взагалі, він одним копитом вже в могилі і мріє захопити з собою пів світу.

Тому ворожі мости повинні падати, а українська армія наступати. Тільки видима і безумовна поразка у війні викличе суспільні потрясіння в недоімперії з подальшим її розпадом. А це і дозволить позбавити її ЯЗ і тим самим реально обнулити ризики ядерного апокаліпсиса.

А ось зима дійсно буде складною.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти