Навряд чи Кремль оголосить війну заздалегідь і відправить факс

20 лютого 2022, 07:45
Ймовірно, про початок війни дізнаєтеся, коли Київ буде вже у вогні, і тут ви з евакуацією явно запізнилися.
російські війська, танк
Навряд чи Кремль оголосить війну заздалегідь і відправить факс / Reuters

"Війна вигідна бездарним. Талановитим завжди вигідніший мир" (Сергій Довлатов, письменник).

Це щоб пам'ятали. Але поговорити я сьогодні хочу про паніку. Останнім часом ми часто чуємо це слово, часто звучать заклики "не панікувати!", і мене вже не одного разу записали в панікери.

Але що таке паніка?.. Ось дивіться, приклад: Блінкен повідомляє, що російська армія збирається бомбити Київ (що саме собою не новина для тих, хто в курсі), і тут же КМДА заспокоює - "у разі початку бойових дій Київ буде евакуйований".

відео дня

Але дозвольте, що ви вважаєте початком бойових дій?.. Навряд чи Кремль оголосить війну заздалегідь, і відправить вам факс з повідомленням на пошту; найімовірніше, про початок ви дізнаєтеся, коли Київ буде вже у вогні, і тут ви з евакуацією явно запізнилися...

Ну ок: Київ бомблять, а ви його жителів героїчно евакуюєте. Де автобуси?.. Куди бігти у разі обстрілу?.. Що з собою брати?.. Хто всім цим керуватиме?.. Як ви собі це уявляєте?.. Корка буде нескінченна, плутанина божевільна, тиснява неймовірна, адже від наведеного через Прип'ять моста до Києва - всього 150 км, а це не більш як 6 годин для противника, якщо його по дорозі ніхто не зупинить...

Ось це - справжня паніка. Наслідок непідготовленості, неорганізованості, самозаспокоєння і шапкозакидання. А якщо сюди додати ще й складності, які створюватимуть для наших військ, що обороняються натовпи жителів, що біжать з Києва, - то це вже натуральний злочин, диверсія.

читайте такожРосія готова підривати снаряди в КиєвіІ все тільки тому, що замість спокійної, вдумливої підготовки, замість інформування населення, проведення тренувань з евакуації ми чуємо заспокійливі слова. А як буває насправді, відомо по карантину - нічиї вказівки не виконуються, ніякі процедури не працюють, всім пофіг.

...Зрозуміло, що економіка падає, але так завжди буває під час війни. А це - натуральна війна, яка поки ще не перейшла в зовсім вже гарячу фазу.

І в наших бідах винні не західні ЗМІ, які інформують населення землі про підготовлювану Кремлем атаку...

...Джерелом паніки є не правда про війну, і навіть не російські війська, що приготувалися до удару, а порожня балаканина доморощених "військових експертів", схиблених на шапкозакиданні.

Вся ця словесна муть, що заполонила ефір, входить в різкий дисонанс з інформацією, яку люди отримують з інших джерел. І це змушує людей сумніватися. А якщо люди не підготовлені до війни - то і панікують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти