Зустріч Лаврова з Чавушоглу – про що домовилися Росія та Туреччина

8 червня 2022, 19:37
Ніяких варіантів розблокування портів на Чорному морі, крім припинення війни, не існує.
Туреччина скуповує крадене зерно, і її все влаштовує
Росія не збиралася і не збирається розблоковувати українські порти / УНИАН, Reuters, Александр Кубраков

Зустріч міністрів закордонних справ Росії та Туреччини Лаврова та Чавушоглу в Анкарі закінчилася з наступними підсумками.

Передусім слід зазначити, що чомусь багато колег та експертів вважали, що Лавров привіз чималу делегацію, з військовими включно, щоб обговорювати турецькі пропозиції щодо розблокування українських портів для поновлення експорту українського зерна. Втім, це зовсім не так.

Головними питаннями зустрічі були турецька "спеціальна військова операція" в Сирії і російська "спеціальна військова операція" в Україні, а також ситуація на Південному Кавказі.

відео дня

Стосовно зерна. Російська Федерація не збирається і не збиралася щось "розблоковувати". Головна мета РФ – видавити Україну зі світових ринків зерна і замістити українське зерно російським. Бажано при цьому наголосити, що це Україна в усьому винна. А ще – зняти з РФ санкції. Сам великий Путін про це говорив 3 червня цього року, дуже детально.

Ніяких варіантів розблокування портів на Чорному морі, крім припинення війни, не існує в принципі. І цей варіант неможливий до перемоги України.

Туреччина вже зараз активно скуповує через окупований Крим не тільки крадене кримське, але й крадене херсонське та запорізьке зерно. На тлі своїх публічних "миротворчих" зусиль. Схоже, що її це влаштовує.

читайте такожСхожість Путіна і Ердогана: чому Україні небезпечно довіряти Туреччині

Скоріше за все, Туреччина вчергове відмовила РФ у її домаганнях дозволити повернення "до місць базування" чотирьох ракетних кораблів Чорноморського флоту РФ, які перебувають у Середземному морі – ракетного фрегату Адмірал Григорович, ракетного корвету Орєхово-Зуєво, ракетних підводних човнів Новоросійськ і Краснодар – і на цьому дякуємо...

Отже, висновок тут наступний – Україні потрібно швидко розвивати інфраструктуру зберігання зерна та його експорту суходолом.

Андрій Клименко, головний редактор сайту BlackSeaNews, керівник моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти