ЗСУ дістануть окупантів на Зміїному: що дадуть Україні поставки HIMARS

2 червня 2022, 18:06
Головний козир РСЗВ HIMARS - висока мобільність, дальність і точність. Безумовно, це не диво-зброя, але це серйозне озброєння, що впливає на хід війни.
HIMARS, США
Українська армія отримає від США РСЗВ HIMARS / Вікіпедія, pixabay

Байден офіційно підтвердив, що ЗСУ отримають РСЗВ HIMARS. Американці тривалий час не розвивали реактивну артилерію, більше покладаючись на ствольну. І користуватися артилерією американці ще з часів Другої світової вміли чудово.

Мало хто знає, що в американській армії вже тоді комвзводу міг викликати підтримку артилерії дивізії. Серйозно за розробку РСЗВ американці взялися в 80-і роки, розглядаючи їх як засіб боротьби з артилерією, скупченнями техніки, колонами постачання.

У підсумку з'явилася система MLRS розвитком якої є HIMARS, який отримають ЗСУ. MLRS дуже добре показала себе під час війни в Перській затоці.

відео дня

Головний козир РСЗВ HIMARS - висока мобільність, дальність і точність. Безумовно, це не диво-зброя, але це серйозне озброєння, що впливає на хід війни. Адже донедавна Україна отримувала зброю, більше підходящу для партизанської війни.

Про що це говорить? Про те, що нам давали три дні – і Кремль у своїх планах, і Партнери у своїх прогнозах. Враховуючи потенціал РФ і жорсткий намір Путіна остаточно вирішити українське питання, Україну майже списали з рахунку, як державу.

Як бачимо, все кардинально змінилося. Поворотним моментом стала нарада на базі Рамштайн 26 квітня, участь в якій взяли представники 40 країн.

читайте такожЯк Росія хоче відрадити Європу від поставок зброї УкраїніКраїни "Великої сімки" підтвердили, що допомагатимуть Україні зброєю, поки це буде потрібно. Не обійшлося, правда, і без ложки дьогтю, в поставки боєкомплекту HIMARS не будуть входити найбільш далекобійні ракети. Втім, і без них це дає куди більші оперативні можливості для ЗСУ. Адже відстань від берега до острова Зміїний усього 37 км.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти