Уся правда про втрати росіян у Курській області

25 вересня 2024, 19:10
252
Днями з'явилася інформація на російських пабліках, що втрати РОВ перевищують 10 тисяч тіл.
Росіяни донатили на дрони для України під час "виборів" у РФ
Атака на Курську область / Колаж: Главред, фото: Flickr, Picryl

Втрати РОВ у Курській області.

6 вересня президент України Володимир Зеленський, під час засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", уперше озвучив втрати РОВ у Курській області від дня початку там операції українських військових. Російські війська втратили - 6 тис. осіб. Щоправда, без уточнення пропорції вбитих, поранених, полонених.

Днями з'явилася інформація на російських пабліках, що втрати РОВ перевищують 10 тисяч тіл. Зокрема:

відео дня

  • "200" - 1 031 тіло;
  • "300" - 8 395 тіл;
  • Зниклих безвісти - 302 тіла;
  • Полонених - 289 тіл.

Щодо достовірності цифр нічого хорошого сказати не можу, вони явно занижені. Насамперед показник полонених занижений значно, вкрай значно. Але, важливо інше.

Російські майданчики, нехай і публікують очевидно занижені, але дані, що стосуються втрат РОВ у КО. Просто так ці цифри не зливалися б у російському сегменті, якби там не було присутніх певних настроїв, що виражають невдоволення як самою контрнаступальною операцією в КО, так і загалом того, що "йде за планом".

Окремо хочу зазначити, що зараз курське угруповання становить від 37 до 40 тис. тіл. З урахуванням вищевикладених втрат, можна констатувати, що за півтора місяця командування РОВ задіяло в Курській операції до 50 тис. тіл, але будь-якого ефекту так і не було отримано.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти